PRM / Nu holder Cirkel Kaffe Danmarks største kaffesmagning

    Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

    Danskerne går mere op i kaffe end nogensinde før.

    Det er baggrunden for, at Cirkel Kaffe i denne måned kommer med den største udvidelse i 65 år, Cirkel Kaffe Grand Cru. Det er kaffe, der sætter en helt ny standard for kaffe solgt i supermarkeder. Baseret på de bedste bønner fra Tanzania, Brasilien, Kenya og Guatemala og ristet på Coops eget state of the art risteri i Kenya

    Det er også baggrunden for, at man nu inviterer kunderne til Danmarks største samlede kaffesmagning, hvor Grand Cru-kafferne er i centrum.

    Det foregår lørdag den 27. marts kl. 15.30 og to timer frem på Facebook. Coop forventer, at op mod 5.000 danskere vil deltage.

    “Vi ser en ny generation vokse op med større interesse for bedre kaffeoplevelser. Udbuddet af god kaffe vokser, og det er blevet langt mere tilgængeligt, både på cafeer, kaffebarer og nu også i supermarkederne. Det er cheap luxury, som de fleste kan forkæle sig selv med. Derfor er der også stor interesse for at lære mere om kaffe,” siger Søren Sylvest.

    Han var med til at starte den kafferevolution, der er sket i Danmark, da han sammen med Claus Meyer skabte Estate Coffe for ca. 20 år siden. I dag er han kaffeambassadør for Coop og international salgsdirektør for Coops eget kafferisteri i Kenya, African Coffee Roasters.

    For at være med i smagningen skal man i sin lokale Kvickly eller SuperBrugsen købe et smagekit til125,00 kr. Udover kaffen medfølger beskrivelse af de 4 kaffer, et smagehjul med typiske noter/aromaer samt information om, hvordan man får den bedste oplevelse ud af

    Selve smagningen foregår på den måde, at Søren Sylvest vil præsentere og smage for på de nye kaffer. Frederik Schiøtz, selvstændig barista og kaffeekspert, og Lotte Malmgren, rutineret kaffenyder og redaktør på magasinet Vin & Co., er medværter. Holdet vil guide gennem smagningen af de forskellige kaffer, og seerne kan stille spørgsmål undervejs via Facebook-chatten.

    Yderligere information: Kaffeambassadør Søren Sylvest, 5159 4155 /

    soren.sylvest@coop.dk

    Kaffesmagning (coop.dk)

    (Foto til fri brug: Kaffeambassadør Søren Sylvest, Coop)

    CIRKEL GRAND CRU KAFFEPROFILER


    Kilimanjaro TANZANIA Bønner fra kaffefarme i 1500-1800 meters højde omkring det ikoniske Kilimanjaro bjerg i Tanzania. Kopprofil: Mellemristet. Elegant blød kaffe med ren smag af kaffe og markant sødme, ingen bitterhed.


    Samambaia Estate BRASIL Single Estate kaffe fra farmen Samambaia i Campo das Vertentes, Minas Gerais Brasilien.

    Kopprofil: Mørkristet. Fyldig kaffe fra Brasilien med lav syrlighed og noter af fin chokolade.

    KENYA Kaffe fra African Coffee Roasters hjemmebane, udvalgt og ristet af George Wanja, Kenyas førende Ristemester.

    Kopprofil: Mellemristet. Kompleks og fyldig kaffe med intens sødme og let frugtig syrlighed.

    Økologisk GUATEMALA Kooperativ kaffe fra højtbeliggende små familiebrug med rig vulkansk jord i det nordvestlige Guatemala.

    Kopprofil: Mørkristet. Intens og kompleks kaffe med delikat syrlighed og udtalt sødme.

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-holder-cirkel-kaffe-danmarks-storste-kaffesmagning?releaseId=13614858

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **