PRM / Ase: Hæv selvstændiges kompensation med tilbagevirkende kraft

  Pressemeddelelse fra Ase

  "I næsten et år har de økonomisk hårdt pressede selvstændige oplevet, at deres ansatte indsats fra politisk hold blev værdsat højere end deres. Den manglende parallelitet i de to kompensationsordninger, der dækker indtægtstab som følge af Covid19, har været urimelig fra dag ét, og selvstændige bør derfor med tilbagevirkende kraft have mulighed for at få samme kompensation som lønmodtagere," siger Karsten Mølgaard Jensen.

  Allerede tilbage i marts sidste år - helt præcis dagen regeringens aftale med arbejdsmarkedets parter om at hæve loftet i lønmodtagernes kompensation til 30.000 kroner, mens selvstændige fortsat kun kunne få 23.000 kroner - skrev Ase såvel til erhvervsministeren som partierne i Folketinget med en klar opfordring om også at hæve loftet i kompensationsordningen for selvstændige. Corana-virus skelner ikke mellem, om du har fået din indtægt som selvstændig, iværksætter, freelancer eller som lønmodtager. Uanset om man er lønmodtager eller selvstændig, rammes man lige så hårdt økonomisk, når indtægten forsvinder, og derfor bør der selvfølgelig være parallelitet i de to kompensationsordninger, pointerer Karsten Mølgaard Jensen.

  "Det største slag i ansigtet på de selvstændige har ikke været den beløbsmæssige lavere kompensation, men derimod den diskriminerende forskelsbehandling mellem lønmodtagere og selvstændige, som alene er bundet op på politiske interesser. Hidtil har regeringen tydeligt sendt det signal til de selvstændige, at man ikke vil anerkende deres indsats som ligeså meget værd som deres ansatte lønmodtagere. Og det er en virkelig farlig politisk kurs, når vi alle ved, at efter denne krise bliver det mere vigtigt end nogensinde, at danskerne igen får mod og lyst til at starte og drive egen virksomhed. Det initiativ risikerer vi at slå ned, når selvstændige behandles som mindre værd end lønmodtagere," siger Karsten Mølgaard Jensen.

  Kontakt:

  For yderlige info kontakt:

  Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir. Ase: 40130897

  Troels Krog, chef for Politik og Presse, Ase: 21359026

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ase-haev-selvstaendiges-kompensation-med-tilbagevirkende-kraft?releaseId=13611386

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **