Pressemeddelelse fra VIA University College
Det er ofte dagens smittetal og coronarestriktioner, der fylder i mediebilledet, men hvordan har borgerne det følelsesmæssigt under coronapandamien? Det spørgsmål forsøger Center for animation, visualisering og digital fortælling at besvare gennem illustrationer produceret af blandt andet studerende fra VIA.
“Der mangler offentlig formidling om, hvad corona har af betydning for borgerne. Med projektet skaber vi en myriade af situationsbilleder og grafiske udtryk om livet med corona tæt inde på kroppen, som skal bruges som dialogredskab og dokumentation for eftertiden,” siger Jakob Borrits Skov Sabra, der er projektleder for Center for animation, visualisering og digital fortælling.
Hverdagen under coronakrisen
Gennem illustrationer fortolker studerende og andre unge kunstnere den betydning hjemmearbejde, sygdom og samfundets håndtering af coronakrisen har haft på dem. For eksempel har kunsteren Mia Golubovic Svensson lavet værket “Small World”, der illustrerer forskellige begivenheder under coronakrisen.
“There was a lot of important coverage which had to take the backseat when covid was and is taking all the spotlight. There has been a lot of attempts to adjust our laws in the name of ‘protecting citizens’ meanwhile these efforts have in some places weakened the progress of Democracy,” skriver hun om billedet.
Et billede siger mere end tusind ord
De mange illustrationer, øjebliksbilleder og skitser er en del af flere dialog- og læringsforløb, hvor de agerer samtaleemne og dialogredskab for unge og det at være ung under en epidemi.
“Et billede kan indeholde mange følelser som vrede og glæde. På workshops bliver billederne redskaber, som leder til debat, der måske bygger på anerkendelse eller kritik af det portrætterede,” siger Jakob Borrits Skov Sabra.
Center for animation, visualisering og digital fortælling står blandt andet bag workshoppen “Corona-Go-Home”, hvor unge på baggrund af illustrationer fra “Call-To-Corona” brainstormer og skaber nye illustrationer om deres oplevelser, følelser og observationer under coronakrisen.
Alle illustrationer bliver samlet sammen i et arkiv over, hvad der kendetegnede borgernes følelser og holdninger til corona, da krisen indtræf i marts 2020.
Ny indsamling af illustrationer starter snart
Det er flere måneder siden, at “Call-To-Corona”-projektet startede, derfor mener Jakob Borrits Skov Sabra, at det er på tide at invitere studerende, kunstnere og andre interesserede til igen at udarbejde visuelle produktioner.
“I den første runde var folk chokerede og vidste endnu ikke, hvilke konsekvenser pandemien ville få. Det er interessant at se, hvad værkerne i anden runde vil illustrere, og hvilke budskaber kunsterne nu har,” siger han.
Det er endnu ikke planlagt præcist, hvordan og hvornår den nye indsamling vil finde sted, eller hvem der inviteres. Målet er dog ifølge Jakob Borrits Skov Sabra at få et bredere spekter af corona ved at invitere flere kunstnere, lave flere workshops til institutioner og kommuner samt videreudvikle projektet til VR-fortællinger.
Kontakt:
For yderligere oplysninger kontakt:
Jakob Borrits Skov Sabra
Projektleder for Center for animation, visualisering og digital fortælling
T: 87 55 49 91
E: jbsa@via.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/studerende-bruger-animation-til-at-udtrykke-deres-folelser-om-coronakrisen?releaseId=13603890
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **