PRM / Flere hjemmetester for klamydia på grund af corona

  Pressemeddelelse fra SuperShoppen

  Klamydia er den mest udbredte sexsygdom i Danmark. Den smitter gennem sekreter fra kønsorganerne og kan sætte sig både i skeden, bagenden og munden.

  Det er en ubehagelig sygdom, der giver smerter og udflåd, der hvor du er ramt. Heldigvis er sygdommen relativt nem at behandle med en recept på antibiotika. For at få behandlingen er det dog nødvendigt, at du opdager, at du er syg. Og det har ikke være helt nemt under coronakrisen.

  Smittefaren har nemlig gjort det sværere at få en konsultation hos lægen. Derfor er der flere og flere, der har valgt at hjemmeteste. Og hvis testen var positiv, ringer de til lægen for at få en tid til konsultation. Det har været med til fjerne en lille del af presset på lægehusene. På den måde har det nemlig kun været de positive, der er taget til lægen.

  Stigende salg af hjemmetest for klamydia

  Hos kondombutikken Kondomaten har de også kunnet mærke en stigende interesse for klamydia-hjemmetest. De sælger nemlig test til både mænd og til kvinder. Og salget er steget som følge af coronakrisen.

  Fordelen ved en hjemmetest er ikke kun, at den tager presset fra lægehusene. Det er også mere behageligt, da du kan tage den i rolige omgivelser derhjemme. Klamydiatesten til kvinder giver endda svar efter kun 20 minutter. Mandetesten skal sendes til et laboratorie i Sverige. Men også her får du svar efter max. 28 timer.

  Hos Kondomaten mener de, at det er en blanding af komfort og coronakrisen, der har øget salget af klamydiatest. Mange føler sig nemlig også pinligt berørt over testen, og så er det rart at klare derhjemme. Så udover at mindske smittefaren for COVID-19, synes de fleste også, at hjemmetesten er en mere behagelig oplevelse.

  Vigtigt at behandle sexsygdommen

  Klamydia er den sexsygdom, som flest danskere bliver testet positiv for. Og i langt størstedelen af tilfælde er det heldigvis ikke en farlig sygdom. Den giver smerter og ubehag, men behandles relativt let gennem en antibiotikakur.

  Der er desværre også nogen, der bliver hårdere ramt. Hvis sygdommen ikke bliver opdaget, kan bakterien nemlig sprede sig fra kønsorganerne til resten af kroppen. Det kan resultere i underlivsbetændelse og i sidste ende nedsat fertilitet.

  Derfor er det vigtigt at sygdommen bliver opdaget og ikke får lov til at udvikle. Af den grund er det også uhensigtsmæssigt, hvis folk ikke kan blive testet. Og her er hjemmetest enormt brugbare, hvorfor de har også er blevet mere populære.

  Så har du haft ubeskyttet samleje? Og oplever du smerter i underlivet eller udflåd fra kønsorganerne? Så sørg for at blive testet for klamydia. Enten ved at besøge din egen læge, levere en urinprøve og blive podet. Eller køb en hjemmetest på apoteket og på nettet. For selvom det er en ofte harmløs sygdom, kan den i nogle tilfælde have voldsomme konsekvenser.

  Kontakt:

  Kondomaten
  CVR 35824278
  Branddamsvej 58
  2860 Søborg
  info@kondomaten.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-hjemmetester-for-klamydia-pa-grund-af-corona?releaseId=13603224

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **