PRM / Vintertid betyder indbrudssikring

    Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

    Efterårsmørket betyder normalt også stigende indbrudstal. Derfor er det nu, du skal gå din bolig efter i sømmene og sikre dig, at du har gjort, alt hvad du kan for at holde indbrudstyven ude.

    Tjekker du tagrenderne og trampolinen inden efterårsstormene, kan du samtidig fjerne haveredskaberne og stigen, der gør det let at bryde ind. Hasper på vinduerne og nye låse på dørene er også en relativt lille udgift, der gør det mindre attraktivt for tyvene at vælge din bolig.

    “Netop nu er mange optaget af at gøre deres hjem klar til den mørkere og koldere periode, vi går ind i. I den sammenhæng er det oplagt også at få kigget på sine vinduer, døre og låse, og hvordan man ellers kan sikre sin bolig bedre. Eksempelvis er sensorstyret lys og en lavere hæk nogle af de greb, der kan hjælpe til at holde tyven på afstand. Det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt at indbrudssikre sit hus, og vi ved, det virker, siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania, der er en del af Bo Trygt-samarbejdet sammen med TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

    Egen og fælles indsats gør en forskel

    Efter at indbrudstallet i Furesø styrtdykkede til kun 24 i 2. kvartal, hvor mange opholdt sig hjemme, blev der henover sommeren anmeldt 62 indbrud. Det er fire indbrud flere end på samme tid sidste år. Ambitionen er dog stadig at holde det markant lavere indbrudstallet end landsgennemsnittet og tallet hos nabokommunerne, efter at Furesø gik ud af 2019 med bare 211 indbrud.

    Midlet er et fast og fælles fokus på indbrudsforebyggelsen hos grundejer- og boligforeninger, Nordsjællands Politi og Furesø Kommune, der siden 2018 har fået ekstra rygstøtte til samarbejdet, da Furesø blev udvalgt som Bo trygt-kommune.

    Gennem den fælles indbrudsforebyggelse er der nu sat et mål om at nå ned på maksimalt 150 indbrud årligt inden for en fem-årig periode.

    “Det værste ved et indbrud er sjældent de ting, der bliver stjålet. Det er den utryghed, det skaber efterfølgende. I Furesø er og har vi været rigtig gode til at samarbejde om at forhindre indbrud. Det skal vi fortsat gøre. Samtidig er det vigtigt, at vi hver især gør det svært for tyven. Kommer tyven ikke ind i første forsøg, ja så opgiver han ofte sit forehavende. Men lykkes det ét sted, vender han ofte tilbage til kvarteret,” siger Emil Hermund, indbrudskoordinator i Furesø Kommune.

    Boligområder får besøg

    Lokalbetjenten i Furesø og Nordsjællands Politis indbrudsforebyggelseskoordinator vil sammen med en rådgiver fra Bo Trygt i den kommende tid komme på uanmeldt besøg i nogle af Furesøs indbrudsplagede boligområder. Det sker for at tage en snak med beboerne i området om, hvad borgerne selv kan gøre for at forhindre indbrud.

    Gode råd fra Bo trygt!

    Bo trygts formål er at nedbringe antallet af indbrud i Danmark.

    Bo trygt og Rigspolitiets 5 vigtigste råd mod indbrud er:
    1. Vær en god nabohjælper – tilmeld dig på nabohjælp.dk

    2. Tænd lys ude, og trim hækken

    3. Gør det svært at bryde ind

    4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt – så gør du det sværere at sælge hælervarer

    5. Ring 114 ved mistanke om indbrud


    Sammen med årvågne naboer er indbrudssikring af dit hjem det bedste værn mod indbrud. Alligevel tror hver tredje danske boligejer – 38 procent – fejlagtigt, at indbrudssikring ikke nytter. Den misforståelse forsøger parterne i Bo trygt at råde bod på. Bo trygt har undersøgt indbrudssikringen hos 2.500 repræsentativt udvalgte, danske husejere og konkluderet, at:

    • Den danske boligmasse er dårligt sikret mod indbrud. 39 pct. har hverken en ekstra lås på hoveddøren eller vinduesbeslag (alternativt nyere vinduer, hvor der ofte er indbygget indbrudssikring).
    • Der hersker en misforståelse blandt en stor del af de danske boligejere: 43 pct. mener, at deres bolig er tilstrækkeligt sikret, men i virkeligheden kan mange af dem gøre langt mere for at forbedre låse, døre og vinduer mv.
    • Kun 25 pct. af de danske boligejere svarer ja til, at de gerne vil sikre deres hjem yderligere.
    • En tredjedel (38 pct.) af danske boligejere tror fejlagtigt, at indbrudssikring ikke nytter. “Tyven kommer alligevel ind”, er antagelsen.

    Læs mere på Botrygt.dk

    Kontakt:

    Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

    Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania , kontakt Reinholdt Schultz pressekoordinator for Bo trygt, tlf. 26 72 80 72
    Emil Hermund, indbrudskoordinator i Furesø Kommune, tlf. 72 16 44 67

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vintertid-betyder-indbrudssikring?releaseId=13603208

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **