PRM / Flot hæder til forsker fra VIA University College

  Pressemeddelelse fra VIA University College

  Prisen skulle være overrakt den 18. marts i Houston, Texas i forbindelse med konferencen Corrosion 2020, men på grund af Corona, har Torben Lund Skovhus i stedet for fået tilsendt prisen.

  Torben Lund Skovhus har fået sin pris for arbejdet med biokorrosion, hvor han har præsteret at bygge bro mellem det ingeniørvidenskabelige forskningsarbejde og den biologiske videnskab.

  Komittéen bag uddelingen af NACE International Technical Achievement Award, har kvalificeret valget af Torben Lund Skovhus med blandt andet følgende begrundelse:
  Vi vil med prisen anerkende det store forskningsarbejde Torben Lund Skovhus har leveret for at fremme forståelsen for og kontrollen af biokorrosion gennem både undervisning, forskning og et stort formidlingsarbejde.

  Prisen anses for at være den fornemste man kan modtage inden for det felt, hvor Torben arbejder, og det er en af de største anerkendelser, man kan få som ung forsker. Derfor er prisen også både et fantastisk fundament for fremtidig forskning, og det er en blåstempling af det forskningsarbejde, Torben Lund Skovhus har gennemført de sidste 15 år.

  Torben modtager prisen, ikke mindst, fordi den forskning han bedriver, har tæt tilknytning til praksis og derfor får både industrien og ikke mindst de ingeniørstuderende på VIA glæde af den.

  VIA vil den praksisnære forskning

  Forskningschef Theis Raaschou Andersen er stolt på både Torbens og VIAs vegne over den flotte anerkendelse:

  "Det er selvfølgelig et kæmpe cadeau til Torbens arbejde. Hans forskning har dækket bredt, han har skrevet mange bøger om emnet og han har gjort det med et praksisnært fokus. Og netop det praksisnære og den praktiske forskning er det VIA gerne vil", roser Theis Raaschou Andersen og fortsætter:

  "Torben er med til at vise, at vi bedriver international anerkendt forskning på VIA, og at den højt specialiserede viden vi får gennem forskningen, også kommer vores uddannelser til gode. Kort sagt viser det, at vi har den rigtige person, Torben, til at arbejde med et fagfelt, som der er stort fokus på".

  Spørgsmål

  Torben Lund Skovhus, MSc, PhD
  Docent og projektleder
  Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima
  T: 87 55 42 96
  E: tols@via.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flot-haeder-til-forsker-fra-via-university-college?releaseId=13599718

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **