PRM / Yderligere åbning af tilskueridrætten sker ansvarligt

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  Udsigten til tomme tribuner, slukørede fans og frustrerede frivillige ildsjæle er med aftenens beslutning om at udvide den såkaldte superligaordning foreløbig manet til jorden.

  Fremover kan klubber, foreninger og forbund på tværs af idrætsgrene have mere end 500 tilskuere til deres arrangementer - og det kommer naturligvis til at ske inden for ansvarlige rammer.

  Den politiske aftale vækker både lettelse og glæde hos Danmarks største idrætsorganisation, DIF.

  "Jeg vil gerne takke politikerne bag aftalen for den tillidserklæring, de viser os. Det har kæmpe betydning for vores ligaer og forbund, som arrangerer fx mesterskaber og turneringer, at der kan lukkes flere tilskuere ind - ikke kun i de professionelle ligaer, men i idrætten bredt set. Der kommer liv på lægterne, motivation til de frivillige og styrke til de fælles oplevelser" fastslår Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.

  Han understreger, at idrætten gennem hele corona-perioden har fulgt myndighedernes retningslinjer og har taget ansvar på både bredde- og eliteniveau.

  "Vi vil fortsat gøre vores yderste for at agere ansvarligt og har gennem længere tid forberedt os på håndteringen af en øget tilskuermængde. For de store ligaer og forbunds vedkommende er der bl.a. udarbejdet udførlige sundheds- og sikkerhedsplaner, som klubber og forbund skal efterleve, når de skal afvikle deres kampe og mesterskaber" siger Morten Mølholm Hansen.

  Han nævner også, at det i høj grad er muligt at styre 'publikumsrejsen' - lige fra indgangsforholdene og siddepladser i sektioner til adgangen til toiletter og boder. Et andet eksempel er fokus på den vigtige smitteopsporing. Dét handler fx om at have kontaktoplysninger på tilskuerne, så de hurtigt kan kontaktes og isoleres, hvis der konstateres et smittetilfælde.

  Glæde i klubberne

  Blandt dem, som har ventet i spænding på de afsluttende politiske forhandlinger, er klubberne i den bedste danske ishockeyrække, Metal Ligaen.

  "Vi glæder os over det positive budskab og muligheden for at spille ishockey med flere tilskuere i vores arenaer. Vores store fanskare har ventet tålmodigt på at komme til ishockey igen og har opført sig forbilledligt til de foreløbige træningskampe op til sæsonen", siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

  "Nu forestår et stort og grundigt arbejde med at få gjort arenaerne klar til et større indryk af tilskuere. Vi vil i samarbejde med klubberne gøre alt for at få taget de nødvendige hensyn. Tilskuernes sundhed og sikkerhed står øverst på vores dagsorden, og vi er taknemlige for den tillid, vi har fået", tilføjer han.

  Flere forhandlinger forude

  Udmøntningen af den politiske aftale fra fredag den 28. august er endnu ikke slut. Forude venter sektorpartnerskabsforhandlinger om bl.a. undtagelser for det generelle forsamlingsforbud i forbindelse med idræts- og foreningsarrangementer.

  DIF deltager i de vigtige drøftelser og vil fortsat arbejde for yderligere lempelser og for at mindske corona-konsekvenserne for sine næsten 2 millioner medlemmer og 9.000 foreninger.

  Bag aftenens aftale står regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternativet.

  Kontakt:

  Administrerende direktør Morten Mølholm Hansen tlf.: 43262025 / 21663774 email: mmh@dif.dk skype: morten.molholm

  Kommunikations- og HR-chef Britt Spangsberg tlf.: 21536144 email: bsb@dif.dk skype: Britt Spangsberg

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/yderligere-abning-af-tilskueridraetten-sker-ansvarligt?releaseId=13599393

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **