PRM / Trods coronakrise: Populær restaurantkæde investerer stort i kyllingevelfærd

    Pressemeddelelse fra Anima

    Den danske restaurationsbranche har været særligt hårdt ramt af regeringens nedlukning. Alligevel vælger den populære burgerkæde Halifax, med 12 restauranter rundt om i landet, nu at investere stort i dyrevelfærd. Kæden har nemlig besluttet at fjerne den såkaldte turbokylling fra menuen, og der er flere forbedringer i sigte.

    “Vi har truffet beslutningen, fordi det er det rigtige at gøre. Vi prioriterer dyrevelfærd, og det ved vi, at vores gæster også gør. Forhåbentligt kan et øget fokus på problemstillingen samtidig være med til at inspirere andre til at gå samme vej”, udtaler Ulrich Bøving Dehler, direktør i Halifax.

    Halifax har valgt at tilslutte sig den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). Der sker gennem en trinvis indfasning, hvor første skridt bliver at få 1-statsligt dyrevelfærdshjerte og dermed fjerne den udskældte turbokylling i august 2020. Dernæst skal kyllingerne have 2-statslige dyrevelfærdshjerter og dermed have mere plads ved udgangen af 2022. Det vil forbedre livet for op imod 150.000 kyllinger over de næste fem år.

    Beslutning roses af dyreværnsorganisation
    Dyreværnsorganisationen Anima ser meget positivt på Halifax’ beslutning. Organisationen har længe været i dialog med flere restauratører om forholdene for industrikyllinger. Og ifølge Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima, er det afgørende, at virksomheder som Halifax udviser mod og handlekraft for dyrene:

    “Det er meget glædeligt, at Halifax midt i en krisetid slutter sig til den voksende skare af virksomheder, der tager ansvar for kyllingerne. Turbokyllinger lever frygtelige liv, og det er utroligt vigtigt, at virksomheder, organisationer og forbrugere fortsat står sammen om at afskaffe den hårdt pressede fugl, ligesom vi stod sammen om udfasningen af buræg,” udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

    Turbokylling er et andet navn for hurtigtvoksende industrikylling, hvor den mest brugte i Danmark er Ross 308. Den vokser fra 50 g til lidt over 2 kg på fem uger. Den hurtige vækst er til stor gene for fuglene og giver stærkt øget risiko for gangproblemer, besværet vejrtrækning og organfejl.

    Baggrund

    Halifax’ plan for bedre kyllingevelfærd:

    • Fra august 2020 har alle produkter med kylling 1-statsligt dyrevelfærdshjerte, hvilket vil sige, at turbokyllingen udfases fra Halifax’ restauranter
    • Ved udgangen af 2022 har alle produkter med kylling 2-dyrevelfærdshjerter og skal desuden leve fuldt op til European Chicken Commitment (ECC). Det betyder mere plads, naturligt lys og beskæftigelse til dyrene.

    Kontakt:

    Kommunikationschef Thorbjørn Schiønning tlf.: 40 87 94 96 email: ts@anima.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/trods-coronakrise-populaer-restaurantkaede-investerer-stort-i-kyllingevelfaerd?releaseId=13595253

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **