PRM / Region Syddanmark melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

  Pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd

  Et enstemmigt regionsråd i Region Syddanmark har besluttet at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd.

  Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, udtaler:

  - Det er rigtig vigtigt for os, at udviklingen i Syddanmark sker både i de større byer og rundt i resten af vores vidtstrakte region fra nord til syd og øst til vest. Det har vi fokus på i vores nye regionale udviklingsstrategi, som regionsrådet netop har vedtaget. Og derfor ser vi frem til et godt samarbejde om mange af de dagsordener, som Landdistrikternes Fællesråd arbejder med, og som vi deler interesse i. Det gælder bl.a. strategiens mål om attraktivitet og bosætning samt adgang til gode uddannelsesmuligheder i hele regionen, indsatsen om mobilitet for alle og borgernes mulighed for at leve et sundt liv i hele regionen.

  Det er en beslutning, der glæder formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

  - Landdistrikternes Fællesråds styrke vokser i kraft af vores medlemsskare. Hver gang vi får et nyt medlem, er det til gavn for begge parter, og organisationens gennemslagskraft bliver større til gavn for den fælles sag, siger han og tilføjer:

  - Medlemskabet åbner helt nye døre for projekter og samarbejder. Derfor er jeg meget glad for, at Region Syddanmark som repræsentant for hele det sydlige Danmark fra Fanø i vest til Langeland i øst har valgt at bakke op om fællesrådets arbejde med at sikre et Danmark i bedre balance, siger han.

  Region Syddanmark er Danmarks tredjestørste region og repræsenterer 1,2 millioner danskere bosat i 22 kommuner. Som region ligger kerneopgaverne inden for fire områder; sundhed, social, psykiatri og regional udvikling.

  Det er anden gang i år, at Landdistrikternes Fællesråd får en region i medlemsskaren. Region Midtjylland meldte sig nemlig den 1. januar i år ind i fællesrådet, der nu har to regioner blandt sine medlemmer.

  - Efter dags dato har Landdistrikternes Fællesråd landets anden- og tredjestørste region blandt vores medlemmer, og det er der grund til at glædes over. Regionernes opgaver strækker sig over nogle af de centrale områder i fællesrådets arbejde; sundhed og regional udvikling ikke mindst, siger han og understreger:

  - Regional udvikling i regionerne strækker sig over landdistriktstiltag, uddannelsesdækning og kollektiv trafik. Derfor er jeg sikker på, at vi kan skabe synergier og samarbejde i vores fælles mål om at skabe bedre rammevilkår i de danske landdistrikter, udtaler formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

  Som Danmarks overordnede landdistriktsorganisation indsamler, deler og kommunikerer Landdistrikternes Fællesråd viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder. Derudover afholder rådet løbende arrangementer, møder og netværksaktiviteter for vores medlemmer.

  Kontakt:

  Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-syddanmark-melder-sig-ind-i-landdistrikternes-faellesrad?releaseId=13593969

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **