Pressemeddelelse fra Madkulturen
Traditionen tro skulle skoleprojektet Madkamp, som fokuserer på opkvalificering af faget madkundskab, være afsluttet med DM i Madkundskab på Kold College i Odense. Det har corona desværre sat en stopper for. Men som finalister i Madkamp skal 7. årgang fra Baggesenskolen i Korsør dog ikke snydes for muligheden for at fremvise det store arbejde, de har lagt i skolekøkkenerne under årets tema “Kend dit korn!”.
Som en alternativ finale afsluttes Madkamp i år med en vikartime med selveste Mette Blomsterberg -online. Her vil kagedronningen afholde livesessioner for hver enkelt finaleklasse ud fra det, som eleverne har lært i årets Madkamp. Sammen med Mette Blomsterberg skal eleverne kreere korn-roulader. Alle elever har forinden modtaget et bagekit, som indeholder alt det, eleverne skal bruge til madlavningssessionen.
Derudover samles og udgives elevernes mange innovative opskrifter på kornretter, som er blevet udarbejdet som en del af forløbet, i en opskriftsamling.
Til kamp for madmodet
Madkamp har tidligere haft fokus på mejeriprodukter, bælgfrugter og kål. I år er temaet “Kend dit korn!” for
blandt andet at sætte fokus på kornets rolle i den danske madkultur. Forløbet har klædt eleverne på med viden og kompetencer og styrket deres forståelse for blandt andet gluten, den gode dej, forskellige kornsorter samt dets egenskaber og muligheder.
“Madkamp handler om at give eleverne interesse for mad og mod på at gå i køkkenet. Det er vigtigt for vores madkultur, fordi det ruster det dem til at blive kritiske forbrugere”, understreger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som sammen med seks af landets professionshøjskoler står bag Madkamp.
7. årgang fra Baggesenskolen er ét ud af i alt ni udvalgte finalehold til Madkampfinalen, som hver får en personlig madlavningssession med Mette Blomsterberg. Finaleklasserne modtager også personlige udtalelser fra Madkamps dommerpanel baseret på elevernes arbejde med årets tema. I dommerpanelet findes blandt andet Pia Grønnegård, Lærer på Kold College, som er blevet særlig imponeret om Baggesenskolens arbejde med retten “Kushi”:
“Man kan tydeligt se, at eleverne har gjort sig utroligt umage med at udvikle retter. Specielt lagde jeg mærke til deres nyfortolkning af sushi”.
Baggesenskolens madlavningssession løber af stablen d. 2. juni.
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/baggesenskolen-far-kagedronningen-mette-blomsterberg-som-vikar-i-madkundskab?releaseId=13593946
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **








