PRM / Alt for mange dansker ved ikke hvad en ulykkesforsikring dækker

    Pressemeddelelse fra Forsikring & Pension

    Hver tredje dansker tror, at ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til at sætte sig på sine briller. Ligeledes er det kun halvdelen af danskerne, der tror, at ulykkesforsikringen dækker udgifterne til tandlægebehandling, hvis man fx falder i en håndboldkamp og knækker en tand- men det er rent faktisk her, at en ulykkesforsikring kan hjælpe en.

    – Vi oplever, at mange har svært ved at skelne mellem, hvornår det er ulyk-kesforsikringen, der dækker, og hvornår det er indbo- eller ansvarsforsikringen.

    – En ulykkesforsikring kan tages i brug, når man kommer fysisk til skade – fx hvis man falder og slår en tand ud eller kommer galt afsted med værktøj. Er det derimod en ting, der går i stykker, så kan det være dækket af indboforsikringen. Og gør man skade på andre eller deres ting, så er det ansvarsforsikringen, der kan tages i brug, siger Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen, som hver dag hjælper danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål.

    Behandlingsudgifter og varige mén

    Til trods for at danskerne ikke helt har styr på, hvornår ulykkesforsikringen kan tages i brug, så har 27 pct. af danskerne brugt deres ulykkesforsikring en eller flere gange. Det viser Epinion-undersøgelsen lavet for Forsikringsguiden.dk.

    En ulykkesforsikring kan give en kontant udbetaling, hvis man kommer så galt afsted, at man får varige mén – fx hvis man mister hørelsen, synet eller en finger. Men mange ulykkesforsikringer dækker bl.a. også behandlingsudgifter til fysioterapi, kiropraktor eller reparation af tænder efter en ulykke.

    Danskerne har særligt brugt ulykkesforsikringen til reparation af tænder (19 pct.), behandlingsudgifter til fysioterapi og kiropraktik (37 pct.), mens 42 pct. har fået en kontant udbetaling, fordi de har fået mén efter deres ulykke.

    Hver fjerde har ikke en ulykkesforsikring
    Til trods for at mange har brugt deres ulykkesforsikring, har hver fjerde dansker ikke en ulykkesforsikring.

    – I løbet af et helt liv er der rigtig mange, der får brug for deres ulykkesforsikring. Det kan både være til mindre behandlingsudgifter, men den kan også give store erstatninger, hvis man kommer alvorligt til skade. En ulykkesforsikring er en forsikring, vi anbefaler til alle, fordi den kan give en økonomisk tryghed, hvis man kommer ud for en alvorlig ulykke, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

    Det er lovligt at have mere end en ulykkesforsikring, og man kan få erstatning fra mere end en.

    Har man ikke en ulykkesforsikring, kan man søge på tværs af forsikringsselskaber og finde den ulykkesforsikring, der passer bedst til en på Forsikringsguiden.dk, som er en uvildig sammenligningsportal, som Forsikring & Pension og Forbrugerrådet Tænk står bag.

    Faktaboks
    Hvornår dækker hvilken forsikring?

    Ulykkesforsikring
    En ulykkesforsikring kan bruges, når du ved en pludselig hændelse kom-mer fysisk til skade. En ulykkesforsikring kan både dække udgifter til behandling hos tandlæge, fysioterapeut eller kiropraktor efter en ulykke, eller den kan give en kontant udbetaling ved konstatering af varige mén på mindst 5 pct.

    Indboforsikring
    En indboforsikring dækker dit indbo, dvs. de ting, du tager med dig, hvis du flytter. Du kan fx få erstatning fra din indboforsikring, hvis dine ting bliver stjålet eller brænder.

    Ansvarsforsikring
    En ansvarsforsikring er en meget vigtig forsikring, da den dækker det erstatningsansvar, du kan blive mødt med, hvis du ødelægger andres ting eller er skyld i, at andre kommer til skade. Den indgår som en standardforsikring i alle indboforsikringer i Danmark.

    Kontakt:

    Anja Lintrup Sørensen

    Forsikringsoplysningen
    Tlf: 41 91 91 01

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alt-for-mange-dansker-ved-ikke-hvad-en-ulykkesforsikring-daekker?releaseId=13593223

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **