PRM / Digitale følelser – Artificial Mindsets

  Pressemeddelelse fra MindFuture ApS

  MindFuture, som initiativet hedder, er startet af AI-kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm og serieiværksætter Niels Zibrandtsen i samarbejde med tech-filosof Carsten Corneliussen. Initiativet vil udvikle kunstværker og provokationer, som sætter kunstig intelligens i perspektiv til mennesket og vil udstille glæden, frygten, mulighederne og udfordringerne ved den eksponentielle vækst i indsamling og udnyttelse af data om alt.

  Ambitionen er at skabe debat omkring den næste generation af kunstig intelligens, som initiativet kalder Artificial Mindsets, hvor kombinationen af algoritmer kan udvikle personligheder og menneskelige træk såsom følelser, holdninger og irrationalitet. Ved brug af machine learning vil initiativet udvikle en række Artificial Mindset-kunstværker, som tager udgangspunkt i store datasæt, disses fremskrivninger og kombinationer, som præsenteres uden menneskelig holdningsindblanding.

  "Gennem kunsten kan vi undersøge fremtidige potentielle Artificial Mindsets med henblik på at skabe debat om de etiske og eksistentielle muligheder og dilemmaer, som kunstig intelligens, der kan simulere menneskelighed, medfører", siger kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm.

  Debatten bliver underbygget med et koncept om en brugerdreven fortælling i form af "The Book of Mindsets", der hele tiden udvikler sig og ikke har en afslutning. Den digitale fortælling produceres dels af Artificial Mindsets og dels af mennesker, der skaber deres egne kapitler til fortællingen.

  MindFuture arbejder med tre primære begreber:

  - MindtheFuture vil se på, hvordan fremtiden kunne udfolde sig for mennesker og Artificial Mindsets, så vi husker at passe på fremtiden.
  - MinetheFuture vil bruge data og teknologi til at skabe indsigt i udvikling af menneskelignende teknologi i fremtiden.
  - MindtheGap vil vække nysgerrighed og udfordre den traditionelle tankegang om forholdet mellem menneske og maskine for at skabe debat i nutiden om fremtiden.

  Der er allerede stor interesse for initiativet, som er i færd med at samle internationale kunstnere og forskere fra DTU, Stanford University og Berkeley University samt folk fra kunstverdenen bl.a. Victoria and Albert Museum og The Lumen Prize. En række danske og internationale profiler deltager i bestyrelsen og advisory board, som blandt andre tæller Erlend Høyersten, Per Falholt, Michael Moesgaard Andersen, Michael Potter, Marc Barto, Carla Rapoport og Pontus Lidberg. Som en del af initiativet udvikles en række interaktive digitale kunstværker, som vil sætte menneskeheden i perspektiv - set fra et Artificial Mindset's synspunkt.

  Kontakt:

  Cecilie Waagner Falkenstrøm / Kunstner og direktør i MindFuture / cwf@mindfuture.ai / Mobil: +45 60600645 / www.mindfuture.ai

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/digitale-folelser-artificial-mindsets?releaseId=13592550

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **