PRM / Huawei til amerikanske telemyndigheder: Vi udgør ikke en national sikkerhedsrisiko

  Pressemeddelelse fra Huawei

  Den amerikanske kommunikationskomite FCC står overfor at skulle beslutte sig for, om den kinesiske telegigant Huawei skal stemples som en national sikkerhedsrisiko. Men dette prædikat beder Huawei nu FCC om ikke at give virksomheden.

  I et dokument, som Huawei har givet til FCC i mandags, lyder det, at FCC's overvejelser er "designet til at gennemføre en kampagne fra visse regeringsembedsmænd, herunder medlemmer af Kongressen, der har til formål at udsætte Huawei for byrdefulde og stigmatiserende restriktioner, som er skadelige for virksomhedens forretninger i USA, og som skader virksomhedens omdømme her og rundt om i verden".

  Eksperter ser ikke et problem

  Eksperterne er heller ikke i tvivl. I nyt materiale, som Huawei i mandags har fremlagt for FCC, lyder det bl.a. fra Debra Aron, som er økonom med ekspertise i den amerikanske telesektor, at "Huaweis teleløsninger er konsistente med de nærmeste konkurrenter. Målet med netværksløsninger inden for telekommunikationsindustrien er, som i andre markeder, at skabe værdi for kunderne uden at begrænse mængden af tilgængeligt udstyr og uden at favorisere en leverandør over andre. "

  "FCC vil ikke vedkendes, at udbydere af telekommunikationsudstyr, herunder Huawei, netop laver de her totalløsninger, fordi det er dem kunderne foretrækker, " lyder det videre fra Debra Aron.

  I sidste uge tillod både Storbritannien og EU Huawei at blive som 5G udbyder i disse markeder. Det er endnu ikke meldt ud, hvornår FCC træffer sin afgørelse om Huaweis status.

  Kontakt:

  Public Affairs and Communications Department Huawei Technologies (Denmark) ApS Liu Yinhanxiao tlf.: Mobile: +45 50206098/+86 18923745184 email: liuyinhanxiao@huawei.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/huawei-til-amerikanske-telemyndigheder-vi-udgor-ikke-en-national-sikkerhedsrisiko?releaseId=13587639