PRM / Gladsaxe styrker rekruttering af SOSU’ere

  Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

  I et forsøg på at begrænse frafaldet og styrke optaget på SOSU-uddannelsen, ansatte hjemmeplejen i Gladsaxe i februar 2019 i alt 16 borgere i såkaldte uddannelsesstillinger af et års varighed. Under ansættelsen har de kunnet snuse til faget og samtidig få hjælp og vejledning til at søge videre uddannelse, hvis de har ønsket det.

  - Vores SOSU-skole oplever et stort frafald af elever, og samtidig er det særligt svært at få besat pladserne på hjælperuddannelsen. Derfor kan dem, der er interesserede i at lære mere om faget, altså snuse til det i et år hos os. Samtidig tilbyder vi sprog- og mentorhjælp, for at fjerne nogle af de forhindringer, der ligger i vejen for videre uddannelse, fortæller Anne Kristensen, leder af hjemmeplejen i Gladsaxe.

  Mange fået mod for faget
  De midlertidige uddannelsesstillinger har givet mange mod på at søge videre indenfor faget. Ud af de 16 er 2 gået videre på SOSU-assistentuddannelse, mens 6 er på vej på SOSU-hjælperuddannelsen i 2020. Derudover er 2 startet på grundforløbet til SOSU-uddannelserne, 1 har besluttet sig for at læse til læge, 3 overvejer stadig hvad de skal, mens kun 2 er faldet helt fra.

  På baggrund af de gode erfaringer med det første hold, har hjemmeplejen i Gladsaxe besluttet at ansætte endnu et hold i starten af 2020. I øjeblikket er over 40 ansøgere udvalgt til samtaler, og af dem vil 15 blive ansat i uddannelsesstillinger i hjemmeplejens fem afdelinger.

  Kontakt:

  Anne Kristensen
  Leder af hjemmeplejen i Gladsaxe Kommune
  sofakr@gladsaxe.dk
  Tlf. 39 57 40 01

  Jesper Nicolajsen
  Kommunikationskonsulent
  Gladsaxe Kommune
  jesnic@gladsaxe.dk
  Tlf. 39 57 51 96 eller 26 85 77 82

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gladsaxe-styrker-rekruttering-af-sosuere?releaseId=13586773