PRM / Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Ballerup

  Pressemeddelelse fra TDC NET

  5G vil være startskuddet til spændende fremtidige anvendelser såsom fjernstyrede robotter, droner, fjernoperationer og selvkørende biler samt øge mulighederne for, at den mindre iværksætter og den større, etablerede virksomhed kan udbygge sin position som digital frontløber.

  "I Ballerup vil man på TDC NETs mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere og flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet," siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

  Jesper Würtzen, Socialdemokratiet, borgmester i Ballerup Kommune, siger:

  "Som én af Danmarks største erhvervskommuner er det vigtigt, at vi fremtidssikrer den digitale infrastruktur. Stabile og lynhurtige mobilforbindelser er vigtige parametre i at fastholde Ballerups erhvervsmæssige styrkeposition. Derudover åbner det kommende 5G-netværk også op for nye muligheder for en række andre kommunale services som f.eks. digitale skærmbesøg og lignende smarte løsninger."

  Erhvervslivet bliver smart
  Flere ting får konstant en mobilopkobling, så man fra sin mobiltelefon f.eks. kan styre varmepumpen i sommerhuset eller finde sin parkerede bil. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte landbrug, smarte byer og smarte industrier.

  "Kigger man f.eks. på produktionsindustrien vil 5G kunne bidrage til højtintelligente, sammenkoblede robotter, der kommunikerer sammen på produktionsbåndet. Ledende internationale eksperter vurderer desuden nye indtjeningsmuligheder som følge af 5G-implementering i medicinalindustrien, som blomstrer i Ballerup," siger Andreas Pfisterer.

  Alt dette - og meget mere - stiller krav til høj kapacitet på netværket. Nettet skal være med til at sikre optimale, digitale udfoldelsesmuligheder for Ballerups mange virksomheder. Der er store gevinster at hente i erhvervslivet ved fortsat digitalisering og 5G-implementering, og derfor er der stor værdi i at udbygge mobilnetværket med 5G allerede nu.

  Så lidt forstyrrelse som muligt
  Dataforbruget stiger cirka med 40 pct. om året. Det stiller større krav til netværket. Hvis man som forbruger vil ride med på digitaliseringsbølgen og f.eks. ønsker, at kvaliteten på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten skal blive bedre og bedre, så skal mobilnetværket opgraderes.

  "Desværre betyder mobilopgraderingerne også, at man vil kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre," siger Andreas Pfisterer.

  Implementeringen af 5G vil ske gradvis, og først fra udgangen af 2020 ventes de fleste mobiltelefoner at kunne understøtte 5G. TDC NET forventer derfor først at aktivere 5G-netværket i slutningen af 2020.

  TDC NET forbinder Danmark. Til gavn for alle. Udrulningen er en del af TDC NETs mission om at skabe næste generation af landsdækkende, digital infrastruktur i Danmark med udrulning af sikkert, stabilt og lynhurtigt netværk i hele landet.

  Kontakt:

  Pressekontakt tlf.: 70203510 email: tdcpresse@tdc.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fremtidens-mobilnetvaerk-rulles-ud-i-ballerup?releaseId=13586296