PRM / Falsk tryghed: Dit nybyggede hus kan gemme på en rotterede

  Pressemeddelelse fra Norva24

  Trods den bløde pels og lille snude er de blandt de mest frygtede gæster i hjemmet. I 2018 blev der anmeldt knap 190.000 rotteangreb i Danmark, og med dette års milde vinter, der får rotterne til at formere sig mere end normalt, kan vi i år forvente endnu flere rotteanmeldelser.

  Modsat manges opfattelse er det dog ikke kun de ældre huse, der er udsatte. Det fortæller Brian Ebling, der er projektleder hos Norva24, som er Skandinaviens største leverandør af kloak- og industriserviceydelser.

  - Vi oplever et stigende antal af nybyggerier, der har rotteproblemer, fordi kloakkerne ikke er lavet ordentligt. Så snart der kommer bare et lille hul i et rør, er der fri adgang for rotterne. Og er der sjusket med kloakrørene, så kommer der lettere et hul, fortæller Brian Ebling.

  Fælder ikke altid tilstrækkeligt

  Har man rotter i sit nye hus, er det ofte ikke tilstrækkeligt at sætte en fælde op - for ifølge Brian Ebling vil de komme igen, så længe rørene ikke bliver reparerede.

  - Jeg vil skyde på, at omkring 95 procent af tilfældene, hvor der er rotter i hjemmet, skyldes det, at kloakken er gået i stykker, og her hjælper en fælde ikke. Så har man rotter, er det første step at få lavet en tv-inspektion af rørene, så man kan kontrollere omfanget af rotternes tilstedeværelse.

  Forebyg rottebesøg

  Frygter man, at det nybyggede hjem bliver invaderet af de pelsede skadedyr, kan man ifølge Brian Ebling gøre en række ting for at holde dem ude:

  1. Tjek dine rør

  Det er bedre at få eventuelle huller fikset, før rotterne kommer ind. Man bør få lavet et tjek hvert tiende år, for her vil det være muligt at se, om der er noget, der skal fikses inden for de kommende år.

  2. Pas på fuglefoderet

  Det er ikke kun fuglene, der sætter pris på foderet om vinteren. Også rotterne vil blive tiltrukket af maden, og det kan give varige rotteproblemer.

  3. Sæt en rottespærre op

  Uanset om du har oplevet problemer med rotter eller ej, kan det være en god idé at få sat rottespærrer op. Det er nemlig dit ansvar at bekæmpe rotter i din del af kloaksystemet (typisk fra hus til skel), mens kommunen er ansvarlig for den del, der ligger ud til vejen. Husk også at tjekke, om din husforsikring dækker skader på boligens kloak i tilfælde af skadedyr.

  Kontakt:

  Olav Arnkjær
  Relations Specialist, Epicent PR
  (+45) 78 70 09 21
  oar@epicent.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/falsk-tryghed-dit-nybyggede-hus-kan-gemme-pa-en-rotterede?releaseId=13585972