PRM / Dansk generalsekretær for European Cyclists’ Federation

  Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

  Det er første gang, at der er en dansker i spidsen for den europæiske paraplyorganisation for hverdagscyklister ECF, som Cyklistforbundet var med til at grundlægge i 1983.

  ECF, der har over 20 medarbejdere på kontoret i Bruxelles, har siden udviklet sig til at blive en central spiller i det transport- og klimapolitiske arbejde i EU og har opnået en stigende lydhørhed.

  Organisationen arbejder for at udbrede en stærk cykelkultur i Europa, og Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam ser frem til et tæt samarbejde med den nye generalsekretær:

  - Først og fremmest til lykke til Morten Kabell. Lige siden han og jeg mødte hinanden for første gang tilbage i 2006 i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg, hvor jeg var borgmester og han udvalgsmedlem - og efterfølgende da han selv overtog borgmesterposten - har jeg ikke et sekund tvivlet på hans store engagement i cykelsagen.

  - I Cyklistforbundet kender vi ham som en pragmatisk, løsningsorienteret og meget stærkt kommunikerende politiker. Han har i høj grad været med til - også gennem hans seneste engagement i konsulentvirksomheden Copenhagenize - at synligøre fortællingen om den stærke danske cykelkultur internationalt. Nu skal hans store erfaring i spil i en europæisk sammenhæng, siger Klaus Bondam.

  Vil flytter bilister over på cyklen

  Morten Kabell siger i det nye nummer af Cyklistforbundets magasin Cyklister:

  - Jeg vil arbejde for at styrke cyklismen i Europa. Vi har brug for at få europæerne fra bilen over til cyklen og den kollektive trafik, og ECF er i dag den vigtigste organisation for bæredygtig trafik.

  - EU har sat høje mål på klimaområdet, men ikke så meget i at sikre cyklisterne ordentlig infrastruktur, fælleseuropæiske regler for sikkerhed - fx i forhold til lastbilerne - og så videre. Det arbejde skal styrkes. Og så skal vi samarbejde bedre på tværs af grænserne over for regeringer og byer, siger Morten Kabell.

  Klaus Bondam var teknik- og miljøborgmester i København i perioden 2006-2009, mens Morten Kabell var teknik- og miljøborgmester i København i perioden 2014-2017.

  Kontakt:

  Morten Kabell kan kontaktes på mobil: 29 99 79 79
  Klaus Bondam kan kontaktes på mobil: 40 70 83 65

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-generalsekretaer-for-european-cyclists-federation?releaseId=13586138