PRM / Tænk bæredygtig fisk ind i nytårsmenuen

    Pressemeddelelse fra MSC-mærket

    Nytåret er tid til fest og farver med venner og familie. Men det er også den tid, hvor vi ser tilbage på det forgangne år og overvejer, hvad vi kan gøre anderledes i det nye år. Den traditionelle nytårsmiddag byder på op til flere retter med fisk og skaldyr. Hvorfor ikke vælge bæredygtig fisk til maden, så I kan få en samvittighedsfuld start på det nye år?

    “Det er nemt at finde bæredygtig fisk, så længe du kigger efter det blå MSC-mærke. Det blå mærke er din garanti for, at din fisk er fanget af bæredygtigt fiskeri, det vil sige med skånsomme metoder og uden risiko for overfiskeri,” fortæller Ole Schmidt, der leder MSCs kontor i Danmark.

    Tre bæredygtige fisk til nytårsmiddagen

    Her er tre eksempler på gode fisk og skaldyr, du nemt kan finde med det blå MSC-mærke på emballagen:

    1. Mørksej

    Mørksej er en hvid fisk med en god fast konsistens. Fisken er meget almindelig i Nordsøen, Skagerrak og det nordlige Kattegat og har derfor ikke langt fra hav til bord. En rigtig nem måde at imponere sine gæster er at lave en lækker ceviche til forret, hvor den rå mørksej marineres i citrusfrugter og røres sammen med forskelligt grønt.

    2. Rejer

    Friske rejer med det blå MSC-mærke er nemme at finde i supermarkederne og gør sig perfekt som forret. Server for eksempel en moderne udgave af den 80’er-klassiske rejecocktail med avocado og mango.

    3. Østers

    Der findes en række forskellige slags østers, hvor de to arter, man oftest støder på, er limfjordsøsters og Stillehavsøsters. Der er mange måder man kan tilberede østers på, hvis man ikke ønsker at spise dem rå. For eksempel kan de gratineres, grilles eller paneres og de kan derfor anvendes på mange måder til en lækker forret.

    Kig efter den blå fisk

    Som forbruger kan man bidrage til gode verdenshave med sunde fiskebestande. Det gør man ved at vælge produkter med den blå fisk fra MSC, når man handler fisk og skaldyr. På den måde motiverer du fiskere, restaurationsbranchen og fødevareindustrien til at bruge flere penge på bæredygtig fangst af vilde fisk og skaldyr. MSC, der står bag det blå mærke på emballagen, står for Marine Stewardship Council. Det en international non-profit organisation, hvis mål er at fremme bæredygtigt fiskeri.

    Kontakt:

    Daniel Mølgaard Jensen, Frontpage

    M: daniel.molgaard@frontpage.dk

    T: 28 40 89 62

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/taenk-baeredygtig-fisk-ind-i-nytarsmenuen?releaseId=13585558