PRM / Danmarks sidste cirkuselefanter er blevet forenet

  Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

  Der var spænding i luften, da en specialdesignet lastbil i dag kom trillende ind på parkeringspladsen i Cirkusland i Slagelse. Med sig ombord havde bilen nemlig en ganske særlig passager.

  Den 36-årige elefant, Ramboline, havde taget turen over Storebælt fra sit gamle hjem hos Cirkus Trapez i Sønderjylland til Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse for at blive forenet med sine kommende pensionistfæller Djungla, Lara og Jenny. Og de tre elefanter tog heldigvis godt imod deres nye medlem af flokken.

  - Vi er meget glade for at se, at elefanterne nu endelig er samlet. Selvom vi hele tiden har været forvisset om, at indkøringen af Ramboline nok skulle gå godt, er det en stor lettelse at se, hvor fint de tre andre elefanter har taget imod hende, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

  En langsom integration

  For at sikre at tilvænningen forløber optimalt for alle fire elefanter, er Ramboline i første omgang blevet tildelt sit eget område i vinterstalden.

  - Det er vigtigt, at elefanterne får et godt indbyrdes forhold til hinanden, da de skal tilbringe resten af deres dage sammen i Knuthenborg Safaripark. Derfor introduceres de langsomt til hinanden over den kommende tid. Det vigtigste skridt er i dag overstået, og vi er meget glade for, at det første møde gik godt. Det gør det kommende arbejde meget lettere, fortæller Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

  Ramboline har ventet på at blive ført sammen med sine artsfæller siden foråret 2018, hvor den daværende regering indgik en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om et totalforbud mod vilde dyr i cirkus.

  I oktober 2019 kunne fødevareminister Mogens Jensen endelig løfte sløret for, at de fire cirkuselefanters rejse ender i Knuthenborg efter en formel udbudsrunde.

  Elefanterne venter nu midlertidigt i Slagelse, indtil deres nye hjem, som kommer til at blive Europas største elefantanlæg, forventeligt står færdigt i Knuthenborg Safaripark i løbet af sommeren 2020.

  VIDEOMATERIALER

  Videomaterialer uden sync til fri afbenyttelse for redaktionelle medier. Fotograf: Nicolai Brix

  LINK TIL DOWNLOAD 1

  LINK TIL DOWNLOAD 2

  FAKTA: Elefanter på pension

  • I oktober 2019 blev det offentliggjort, at de fire danske cirkuselefanter fra Cirkus Trapez og Cirkus Arens kommer til at nyde deres otium i Knuthenborg Safaripark, når det nyopførte elefantanlæg står færdig i sommeren 2020.
  • Indtil elefantanlæggets færdiggørelse vil de fire elefanter være samlet i Cirkus Arenas stald og udefold i Slagelse. Dyrenes Beskyttelse står for udgifterne til etablering af en udefold, pasning, foder og aktivering af elefanterne i overgangsperioden for at sikre, at dyrene får de bedst mulige forhold.
  • Elefantanlægget i Knuthenborg kommer til at blive det største og mest avancerede i Europa. Udearealet bliver ca. 150.000 m2 stort, og der kommer til at være forskellige miljøer som græs, skov og sø, præcis som elefanterne ville have oplevet i den vilde natur. Derudover får elefanterne en 1,5 meter dyb sandgrav, som kan modelleres dagligt for at udfordre deres høje intelligens.

  Kontakt:

  Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

  Knuthenborg Safaripark tlf.: 61134076 email: ch@knuthenborg.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-sidste-cirkuselefanter-er-blevet-forenet?releaseId=13584235