PRM / Færre unge rygere i fremtiden

  Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

  På Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets møde mandag den 11. november underskrev udvalgsformand Mai-Britt Beith aftalen, som betyder, at Hjørring Kommune nu sammen med 200 øvrige partnere over hele landet vil arbejde for, at færre børn og unge i fremtiden vil begynde at ryge. Underskriften blev sat i selskab med næstformanden i Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Hjørring, Else Nørby.

  Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Mai-Britt Beith:

  - Jeg er virkelig glad for, at vi nu får sat fokus på det her område. Rygning har store helbredsmæssige konsekvenser - især i forhold til forekomsten af kræft. Derfor er det særligt vigtigt at undgå, at unge begynder at ryge.

  Visionen i Røgfri Fremtid er, at vi i 2030 ser de første røgfrie generationer, hvor ingen børn og unge under 18 år og færre end 5 % af den voksne befolkning ryger.

  Som partner i Røgfri Fremtid forpligter Hjørring Kommune sig til at støtte visionen og tilslutte sig Røgfri Fremtids hovedbudskaber, som er:

  • Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for at det bliver muligt.
  • Sammen skaber vi en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.
  • Sammen sikrer vi, at færre ryger, så færre blive syge af tobaksrøg.

  - Vi har et fælles ansvar for at skabe en røgfri fremtid for vores børn og unge. For at nå i mål er det afgørende, at vi samarbejder, og at målgrupperne selv er med til at finde løsningerne. Derfor skal vi i dialog med de unge, deres forældre og skolerne om, hvor vi skal sætte ind. Et initiativ kunne være at indføre røgfri skoletid - det er et af de forslag, vi vil kigge nærmere på i den kommende tid, siger Mai-Britt Beith.

  Else Nørby fra Kræftens Bekæmpelses lokalforening er begejstret for aftalen:

  - I lokalforeningen er vi glade for, at Hjørring Kommune nu bliver en del af Røgfri Fremtid. Vi ved, at der hver dag er 40 børn og unge, der begynder at ryge. Det er en kedelig tendens, som vi gerne vil have stoppet. Derfor er vi glade for, at kommunen nu går aktivt ind i kampen for at give børn og unge de bedste muligheder for et røgfrit liv. I lokalforeningen bidrager vi desuden gerne til kommunens arbejde med at skabe røgfrie miljøer for de unge.

  Yderligere information om Røgfri Fremtid samt oversigt over partnere findes på www.roegfrifremtid.dk

  Kontakt:

  Mai-Britt Beith, Formand for Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget, tlf. 4193 7722
  Lise Aslak, Områdekonsulent, Kræftens Bekæmpelse i Nordjylland, tlf.: 2164 9412

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/faerre-unge-rygere-i-fremtiden?releaseId=13582910