PRM / Flere unge i Silkeborg skal tage en erhvervsuddannelse

    Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

    I Silkeborg Kommune vælger 20,2 procent af de unge at tage en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Det er stadig et stykke fra det nationale mål om en andel på mindst 25 procent i 2020 og mindst 30 procent i 2025.

    – Der er ingen tvivl om, at flere unge skal i gang med en erhvervsuddannelse, hvis vi skal imødekomme den fremtidige mangel på faglærte medarbejdere. Allerede nu kæmper flere virksomheder med at skaffe nok ansatte, siger formand for Dansk Byggeri Silkeborg, Lars L. Nielsen.

    I Silkeborg Kommune er borgmester Steen Vindum helt enig i, at der ligger en vigtig opgave i at få flere unge til at få øjnene op for de mange spændende erhvervsuddannelser.

    – I kommunen har vi også en klar interesse i, at vores virksomheder har et ordentligt rekrutteringsgrundlag. Hvis de lokale virksomheder ikke kan skaffe de medarbejdere, de har brug for, så risikerer væksten at gå i stå. Og det vil gå ud over velfærden i kommunen, siger Steen Vindum.

    Dansk Byggeri foreslår en erhvervsplaymaker

    Under mødet talte parterne om samarbejde mellem de lokale virksomheder og folkeskoler. Bestyrelsesmedlem i Dansk Byggeri Østjylland Niels Præstkær anbefalede kommunen at ansætte en erhvervsplaymaker, der kan bygge bro mellem folkeskolerne og de lokale virksomheder.

    – Det er noget, vi har gode erfaringer med i andre kommuner. Det er en klar fordel at have en person, der er dedikeret til at sikre et godt samarbejde mellem skoler og erhvervsliv, så de unge får et bedre indblik i, hvilke spændende muligheder en erhvervsuddannelse giver. I en travl hverdag kan det være svært for både lærere og virksomheder at finde tid til at koordinere en indsats sammen, hvor fx et besøg på en byggeplads spiller sammen med, hvad eleverne arbejder med i dansk og matematik, siger Niels Præstkær.

    Borgmesteren tilkendegav, at kommunen fortsat har et ønske om at lave en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, der blandt andet handler om at arbejde tæt sammen om at finde lærepladser til de unge, der vælger en uddannelse inden for bygge og anlæg, og om at få flere til at se muligheder i en erhvervsuddannelse.

    Der blev også talt om klima, genbrugspladser og bæredygtighed på dialogmødet. Silkeborg Kommune har en strategi om at blive Co2 neutral allerede i 2025, og kommunen vil derfor blandt andet hæve standarden for bæredygtigt byggeri. Borgmester Steen Vindum informerede også om de mange kommende bygge- og anlægsprojekter i kommunen.

    Kontakt:

    Borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum, telefon 26 29 37 32
    Bestyrelsesmedlem i Dansk Byggeri Østjylland Niels Præstkær, telefon 40 19 43 09
    Formand for Dansk Byggeri Silkeborg, Lars L. Nielsen, telefon 40 29 63 81

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-unge-i-silkeborg-skal-tage-en-erhvervsuddannelse?releaseId=13578529