PRM / Våd sommer får græsset til at gro: Haveejere er købelystne igen

  Pressemeddelelse fra Heymate ApS

  Det er blevet langt mere populært at få klippet græsset af en lille, selvkørende hjælper - nemlig robotplæneklipperen. Det våde sommervejr og det frodige græs kan tydeligt ses på salget af robotplæneklippere. Det hurtigt voksende græs har nemlig fået flere danskere til at investere i en hjælpende hånd igen, og Kasper Witt, direktør hos RobotEksperten.dk, udtaler, at salget af robotplæneklippere i sommerperioden er fordoblet sammenlignet sidste år. Han er overvældet af den stigende interesse for robotplæneklippere og oplever tydeligt hvordan efterspørgslen er steget. En modsætning til sidste år, hvor en stor del af lageret ikke blev solgt og måtte overvintre.

  Robotplæneklippere igen populære blandt haveejerne

  De frodige og hurtigtvoksende græsplæner skal slås. Mens manuelle græsslåmaskiner og armkræfter før måtte klare græsslåningen, er det mere populært end nogensinde at investere i en robotplæneklipper der kan klare opgaven.

  Ifølge Kasper Witt, er det danske sommervejr den bedste forklaring på tendensen i forhold til sidste år. Derudover er priserne på robotplæneklippere faldet, idet der er kommet flere konkurrenter og nye modeller på markedet. Man kan nu få en robotplæneklipper helt ned til omkring 4000 kroner.

  Danskerne er tilmed blevet et travlt folkefærd og med hjælp fra teknologien, kan vi spare tid på de mere praktiske opgaver, såsom havearbejde. Ifølge analysevirksomheden YouGov angiver 57 procent af robotplæneklipper-ejere, at den primære årsag til købet var at slippe for dårlig samvittighed og bekymring om græsplænen, når de er bortrejst eller på ferie. I samme undersøgelse angiver 28 procent, at de nu slipper for at diskutere, hvis tur det er til at slå græsset. Blandt de adspurgte oplever 45 procent samtidig at græsplænen bliver tættere og grønnere.

  Flere søger efter robotplæneklippere på Google

  I løbet af foråret er søgningerne efter robotplæneklippere eksploderet igen. Ifølge Google Trends nåede søgeinteressen i starten af sæsonen samme høje niveau som sidste år, mens det i juni måned sammenlignet med sidste år er mere end fordoblet. Det er specielt jyderne der kigger sig om, efter en selvkørende hjælper, når græsset skal slås.

  Det triste danske sommervejr er har for mange danskere således været den perfekte anledning til at investere i en robotplæneklipper, og det ser ikke ud til, at de fugtige græsplæner tørrer ud i løbet af denne sommer.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vad-sommer-far-graesset-til-at-gro-haveejere-er-kobelystne-igen?releaseId=13576778