PRM / Fælles enhed for hjerneskadede i København er en succes

    Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

    Hvert år får cirka 1000 borgere i Københavns Kommune en hjerneskade. Det har stor indflydelse på deres liv, og de har et stort behov for hjælp til genoptræning og rehabilitering, for at kunne leve et selvstændigt og meningsfuldt liv.

    For at få den rette hjælp skulle de hjerneskaderamte borgere tidligere selv stå for koordineringen med flere forskellige forvaltninger i kommunen. Men siden 2016 har borgere med hjerneskade, der har behov for hjælp til koordinering af indsatser i forløbet, fået tilbudt en hjerneskadekoordinator, som er med til at sikre glidende overgange forvaltningerne imellem.

    Hjerneskadekoordinationen er en samlet enhed på tværs af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Socialforvaltningen, som består af fire hjerneskadekoordinatorer samt en sundhedsfaglig administrativ medarbejder. En evaluering viser nu, at ordningen er en succes.

    Sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) siger: “Det er meget vigtigt for mig, at vores sundhedstilbud er indrettet efter borgerne og ikke omvendt. Det har vi i høj grad opnået med den her enhed, og det er jeg naturligvis rigtig glad for. Det er vigtigt, at borgerne er i centrum i alle vores sundhedstilbud”.

    Socialborgmester, Mia Nyegaard (R), er også glad for at man arbejder på tværs af forvaltningerne og sætter borgerne før systemet: “Det er sådan kommunen altid burde arbejde, men især her hvor der er tale om mennesker, der pludseligt er kommet i en rigtig svær situation og har mange ting at forholde sig til”, siger hun.

    Evalueringen viser, at det specielt er, når borgerne skal til møder på hospitalet og i overgangen til eget hjem, at koordinatorerne skaber tryghed.

    “Hvis man får en hjerneskade, står man i en helt ny – og ofte uoverskuelig – livssituation, hvor man ikke ved, hvad man skal forvente af fremtiden. Derfor har man ekstra stort behov for netop den tryghed og kontinuitet det giver, at hjerneskadekoordinatoren følger deres forløb lige fra begyndelsen”, siger Anette Juhl Skov, som er afdelingsleder i Hjerneskadekoordinationen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

    Hjerneskadekoordinatorerne er borgerens gennemgående kontaktperson og tovholder i forhold til rehabiliteringsforløbet. Borgerne og deres pårørende kan altid kontakte deres hjerneskadekoordinator, hvis eller når der opstår spørgsmål eller problemer.

    Kontakt:

    For yderligere kommentarer kontakt pressekonsulent, Helene Marie Hassager: 31203160.

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/faelles-enhed-for-hjerneskadede-i-kobenhavn-er-en-succes?releaseId=13572619