PRM / VM : KOKKELANDSHOLDENE hjem med bedste resultat nogensinde

    Pressemeddelelse fra KOKKELANDSHOLDET

    CATERINGLANDSHOLDET gjorde en fantastisk figur, selvom holdet kun har fire år på bagen.

    Godt nok hentede man guld i selve konkurrencen, men et indviklet pointsystem, når der skal udregnes ranglistepoint, placerede danskerne på en flot tredjeplads i verden overgået af Finland på andenpladsen og Sverige på førstepladsen.

    – Det er okay. Vi skal lige hjem og evaluere, og se hvor fejlene ligger henne. Nu får vi et glas champagne, og kører hjem til vores familier og så mødes vi igen i næste uge for at pakke ud og evaluere, siger Holdkaptajn Dennis Justesen.

    KOKKELANDSHOLDET (junior) – tæt på
    En guldmedalje i Edible Buffet (Koldt Køkken) og en overbevisende indsats i Varmt Køkken onsdag aften, der også kastede en guldmedalje af sig, var ikke nok til at sikre juniorerne en plads blandt de tre bedste i verden.

    Alligevel har holdet leveret den bedste præstation nogensinde.

    – Vi fik en samlet femteplads på verdensranglisten og to guldmedaljer med hjem nu og her. De to guldmedaljer var vores mål, og det nåede vi, siger Kasper Corell.

    Han og holdet fokuserer allerede på den træning, der starter til OL i 2020 fra januar måned 2019.

    Ved OL i 2016 opnåede holdet sølv i Varmt Køkken og guld i Edible Buffet (Koldt Køkken). Resultatet ved VM er dermed en klar forbedring.

    KOKKELANDSHOLDET (senior) henter guld og sølv
    KOKKELANDSHOLDET (senior) hentede en guldmedalje i Varmt Køkken og en sølvmedalje for deres Kolde Bord. Selv om forventningerne har været høje, er Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen alligevel tilfreds.

    – Det er en blandet følelse. Vi havde sat næsen op efter guld. Der var nogle ting, der drillede os med det kolde bord, og som har drillet os gennem hele træningsperioden. Guldet for den varme service i søndags gav os tro på det og blod på tanden. Det ender med en sølvmedalje, og det er også en flot præstation. Det må vi ikke glemme. Generelt må jeg sige, at vores bord er det flotteste bord, vi har lavet, siger Nicolas Min Jørgensen.

    Resultatet ved VM tangerer det resultat, holdet opnåede ved OL i 2016. På trods af de flotte medaljer, betyder pointsystemet også her, at danskerne ikke får en plads i verdenstoppen.

    Lys fremtid for dansk gastronomi
    De tre Kokkelandsholds resultater ved dette års VM i Luxembourg, er de bedste nogensinde. Og det tegner godt for dansk gastronomi.

    – De her medaljer understreger dansk gastronomis og danske fødevarers plads helt fremme, når man taler om at styrke Danmarks styrkepositioner i forhold til fx eksporten. Derfor er det også mit håb, at politikerne noterer sig den udvikling, der sker indenfor dansk gastronomi og de resultater danske kokke opnår internationalt, siger Uffe Nielsen, der er formand for både Kokkeforening Danmark og Det Danske Kokkelandsholdet.

    Han håber på, at såvel politikere som erhvervslivet og fonde vil støtte yderligere op.

    – Det handler om at styrke indsatsen for at trække unge ind i kokkefaget, at understøtte deltagelsen i internationale konkurrencer der er med til at sætte Danmark på verdenskortet, og at man understøtter de tiltag, der i krydsfeltet mellem dansk gastronomi og dansk fødevareproduktion, og dermed være med til at understøtte eksporten til udlandet, siger Uffe Nielsen.

    Kokkelandsholdet vil nu bruge de flotte VM-placeringer til at styrke indsatsen frem imod næste store internationale opgave: OL i Stuttgart i Tyskland i februar 2020.

    – Men det kræver et større budget, og derfor håber vi også på, at danske virksomheder og politikerne kan se potentialet i at støtte op og dermed give os bedre økonomiske rammer for endnu en gang at kunne sætte Danmark på verdenskortet ved OL i 2020, siger Uffe Nielsen.

    TV-billeder til frit brug – fotograf: Anders Wiuff

    Holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen, CATERINGLANDSHOLDET om guldmedalje og placeringen som nummer tre i verden:
    https://vimeo.com/303520142

    Marianne M. Nørskov, CATERINGLANDSHOLDET om guldmedalje og placeringen som nummer tre i verden:
    https://vimeo.com/303519564

    Holdkaptajn Kasper Corell, KOKKELANDSHOLDET (junior) om guldmedaljer og den samlede femteplads ved VM:
    https://vimeo.com/303527133

    Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen, KOKKELANDSHOLDET (senior) om guld- og sølvmedaljerne der ikke gav en plads i verdenstoppen:
    https://vimeo.com/303507062

    Dennis Rafn (ekspert), International Dommer og medlem af bestyrelsen for Nordisk Køkkenchef Forening om hvorfor dansk gastronomi er inde i den rivende udvikling, man er inde i lige nu:
    https://vimeo.com/303515384

    VIDEOPAKKE KOKKELANDSHOLDET (junior).

    Mounir Charrik: https://vimeo.com/303478370

    – fra Holstebro, bor i Silkeborg, arbejder i Billund.

    Rasmus Bermann: https://vimeo.com/303478989
    – fra Vadum, bor og arbejder i København.

    Nicolai Jensen Dahl: https://vimeo.com/303479593
    – fra Holstebro, hvor han også bor og arbejder

    Mette Justesen: https://vimeo.com/303480708
    – fra Hobro, bor og arbejder i Aarhus

    Jakob Jensbye: https://vimeo.com/303481626
    – fra Oddense i Salling og bor og arbejder i Holstebro

    Mike Simonsen: https://vimeo.com/303482059
    – fra Randers og bor og arbejder i Aarhus

    Michael Nørtoft: https://vimeo.com/303484338
    – fra Vonge, bor i Odense og arbejder i Fredericia

    Kasper Frederiksen: https://vimeo.com/303507062
    – fra Ry og bor og arbejder i Ry

    Videocredit og stills: Anders Wiuff

    KOKKELANDSHOLDET – JUNIOR består af:
    Holdkaptajn : Kasper Corell (Restaurant Uformel, København)

    Michael Nørtoft (Ti Trin Ned, Fredericia)
    Rasmus Bermann (Alchemist, København)
    Mike Simonsen (Les Trois, Aarhus)
    Mette Justesen (Kähler Villa Dining i Aarhus)
    Kenneth Frederiksen (Restaurant Miro, Aarhus/Madværkstedet, Odder)
    Nicolai Dahl Jensen (Anlægspavillonen i Holstebro)
    Jakob Jensbye (Anlægspavillonen i Holstebro)
    Mounir Carstensen (LE Gourmet i Lego House i Billund)

    Coach: Mikkel Laursen (Restaurant Anker i Aarhus)
    Teammanager: Ulla Pedersen.

    CATERINGLANDSHOLDET består af:
    Holdkaptajn: Dennis Justesen Nielsen (Vola A/S i Horsens)

    Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro)
    Christina Larsen (Cheval Blanc)
    Steven Damkilde (SimplyCooking A/S)
    Søren Olsen (Le Chef, Aalborg)
    Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group hos Schneider Electric i Ballerup)
    Casper Bøgeskov (SMPL Food i Risskov)

    Teammanager: Tonny Meyer (MEYER KPC i Silkeborg)

    KOKKELANDSHOLDET (senior) består af:
    Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus)

    Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)
    Martin Sørensen (Hounö, Randers)
    Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)
    Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
    Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
    Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)
    Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)
    Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)
    Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)
    Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)
    Frederik Pedersen (Sdr. Bjert Kro)

    Teammanager: Ulla Pedersen

    Kontakt:

    Yderligere information:

    Holdkaptajn Kasper Corell, KOKKELANDSHOLDET (junior), tlf. 3157 1006
    Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen, KOKKELANDSHOLDET (senior), tlf. 2521 9482
    Holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen, CATERINGLANDSHOLDET, tlf. 2464 4111
    Formand for KOKKELANDSHOLDET, Uffe Nielsen, tlf. 2341 1229

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vm-kokkelandsholdene-hjem-med-bedste-resultat-nogensinde?releaseId=13564817