PRM / Populær restaurantfestival: Spis godt og støt kræftsagen

    Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

    Vær med, når populære og anmelderroste restauranter landet over som Almanak, Meyers Spisehus, Aro, Det Glade Vanvid og Retour Aarhus inviterer indenfor til en lækker tre-retters menu, som samtidig støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. Menuen koster 250 kr. (+billetgebyr).

    I år vil endnu to prisklasser være i spil for dem, der ønsker en overdådig gourmetmenu, der støtter endnu mere. Priserne er her henholdsvis 500 og 750 kr. (+ billetgebyr) for menuer hos gourmet- og Michelin-restauranter som The Balcony, Vår, Kokkeriet, Era Ora og 108.

    Gæster og restauranter bakker op

    Det er fjerde gang, at Spis & Støt finder sted, og hvert år er der stor opbakning både fra gæster og restauranter. For Sammy Shafi, der ejer Michelin-restauranten Kokkeriet i København, giver det rigtig god mening at være med:

    – Jeg mistede min storesøster i en ret ung alder, da hun først blev ramt af brystkræft og senere fik kræft i hjernen – det var en kolossal lang kamp på ti år. Jeg har også mistet min mormor, som stod mig nær. Ved at deltage i Spis & Støt vil vi gerne tage et medansvar for kræftsagen og indsamle et beløb, som kan gøre en forskel, siger Sammy Shafi.

    Sidste år indsamlede Spis & Støt 650.000 kr. til kampen mod kræft, og hos Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over den store opbakning:

    – Kræft vedrører os alle og derfor er en aktiv indsats afgørende for både kræftramte og pårørende. I Kræftens Bekæmpelse er vi derfor rigtig glade for, at så mange restauranter støtter op om Spis & Støt. Sammen kan vi tilbyde vores gæster gastronomiske oplevelser, samtidig med at de støtter kræftsagen, fortæller Sara Haugesen, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

    Billetsalget åbner mandag den 30. april 2018 på spisogstøt.dk.

    – – –

    HVORNÅR: Den 2.-10. juni 2018

    HVOR: På 76 restauranter landet over

    PRIS: Normal-billet: 250 kr. + billetgebyr | Gourmet-billet: 500 kr. + billetgebyr | Michelin-billet: 750 kr. + billetgebyr

    HVOR MEGET STØTTER JEG MED: Normalbillet: 40 kr. | Gourmet-billet: 80 kr. | Michelin-billet: 120 kr.

    BILLETSALG ÅBNER: Mandag den 30. april 2018 kl. 10

    SITET ÅBNER: Fra mandag den 23. april kan du se restauranter og menuer på spisogstøt.dk

    KØB BILLET PÅ: Spisogstøt.dk

    Om Spis & Støt

    Spis & Støt er iværksat af DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse for at indsamle penge til både forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte.

    • Billetterne kan købes online på spisogstøt.dk
    • 76 restauranter landet over deltager i festivalen – heriblandt fem Michelin-restauranter
    • Læs mere om Spis & Støt på spisogstøt.dk og følg med på Facebook og #spisogstøt

    Fakta om kræft og Kræftens Bekæmpelse

    • Hver tredje dansker rammes af kræft – seks ud af ti overlever kræft mindst fem år
    • Ca. 285.000 danskere lever med en kræftdiagnose i dag
    • 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges
    • Kræftens Bekæmpelses vision er et liv uden kræft
    • Kræftens Bekæmpelse har tre hovedformål: Forskning, forebyggelse og patientstøtte
    • Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige – resten kommer fra danskerne
    • Kræftens Bekæmpelse bidrog i 2016 med 392 mio. kr. til dansk kræftforskning

    Fakta om DinnerBooking

    DinnerBooking administrerer bookinger for over 900 restauranter og caféer og håndterer over 12 mio. gæster om året. DinnerBooking består af et bookingsystem til restauranter og caféer, restaurantsitet DinnerBooking.com og en booking-app til iPhone, hvor gæster kan booke bord.

    DinnerBooking drives af brødrene Peter og Christian Thygesen, som selv har mistet deres far til kræft: – Vi har selv oplevet kræft helt tæt på, da vi mistede vores far, som stod os meget nær. Dengang stod vi sammen om sorgen, og nu står vi sammen om aktivt at gøre en forskel for at hjælpe andre, der er berørt af kræft, siger Peter Thygesen.

    – – –

    Disse restauranter deltager i Spis & Støt

    København/Sjælland

    Kokkeriet (750,- kr.)

    Era Ora (750,- kr.)
    Marchal (750,- kr.)

    Stud!o (750,- kr.)

    108 (750,- kr.)

    Brace (500,- kr.)

    Almanak

    Asador

    Belis Bar

    Bøf og Ost

    Cap Horn

    Christianshavns Færgecafe

    Couloir

    Feed

    Fuego

    Hellerup Sejlklub

    Huks Fluks

    Hummer

    Kellerdirk

    Koefod

    Kompasset

    Kost og Mask – Operaen

    Krogs

    Lalala

    I’Altro

    L’imperatore

    Maven

    Mêleé

    Mercante

    Meyers Spisehus Lyngby

    Nyhavn Færgekro

    Nørrebro Bryghus

    P Eatery

    Peder Oxe

    Plaza Grill

    Radio

    Rambla

    Reef n’ Beef

    Restaurant Bark

    Restaurant Ofelia i Skuespilhuset

    SALT

    San Marco Junior

    Skt Petri Restaurant

    SpiseBar nr. 20

    Strandmøllekroen

    SULT

    Søren K

    Tight

    Zeleste

    8 Tallet

    Aarhus/Østjylland

    Mejeriet (500,- kr.)

    Café Faust

    Det Glade Vanvid – Kystpromenaden 5

    Fedet

    Frederiksgade 42

    Fru Møllers

    Globen Flakket

    Hotel Royal – Bistro

    Kähler Spisesalon

    Skovmøllen

    Restaurant ET

    Retour Aarhus

    Spiselauget

    Unico

    Vestergade 51

    Odense/Fyn

    Vår (500,-kr.)

    The Balcony (500,- kr.)

    Aro

    Cro’n

    Kok & Vin

    Kongens Have

    Noé Vinbar

    Nordatlanten

    Olivia Brasserie

    Øvrige Danmark

    Huset Blom, Sønderborg

    Musikkens Spisehus, Aalborg

    Restaurant Vedelsborg, Vejle

    Kontakt:

    Kontaktperson i Kræftens Bekæmpelse
    Projektleder Sara Haugesen
    Tlf. 2296 0746, email: saha@cancer.dk

    Kontaktperson i DinnerBooking
    PR Ansvarlig Laura Madsen
    Tlf. 8820 2735, email: lma@dinnerbooking.com

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/populaer-restaurantfestival-spis-godt-og-stot-kraeftsagen?releaseId=12674269