PRM / If: Flere kommuner åbne for privat socialrådgiver til arbejdsskaderamte

    Pressemeddelelse fra If Skadeforsikring

    Hvert år anmeldes cirka 40.000 arbejdsskader, og det reelle tal over tilskadekomster i arbejdstiden er endnu større. Op mod en tredjedel af de tilskadekomne, som har over 30 dages fravær, ender med ikke at vende tilbage til deres gamle job efter en arbejdsulykke. Men det er langt fra kun de fysiske og psykiske mén, der holder de ramte tilbage fra arbejdsmarkedet.

    Forsikringsselskabet If og rehabiliteringsfirmaet Aleca har gennem de sidste fem år arbejdet tæt sammen med skaderamte for at finde løsninger i de pågældende kommuner, så skaderamte kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

    Modellen er nu slået igennem i mange af landets kommuner, hvor man har fået øjnene op for de markante resultater, som skabes mellem privat og offentligt samarbejde.

    Det betyder flere åbne døre i landets kommuner, langt mere effektive forløb for alle involverede og stor tilfredshed hos den skaderamte, der hurtigere kan vende tilbage til arbejdslivet og en almindelig hverdag.

    Ingen kommunale merudgifter

    – Kommunerne har erfaret, at forsikringsselskabet har de samme interesser som kommunen, og sådan set også som den skaderamte og dennes arbejdsgiver. Nemlig at få skadelidte tilbage på arbejdsmarkedet i kraft af den bedst mulige behandling, fortæller Helle M. Olesen, leder af Personskade hos If Skadeforsikring, der en af landets store udbydere af arbejdsskadeforsikringer.

    Både hun og Aleca oplever stadig store forskelle på kommunerne. Men de mange positive forløb åbner i dag langt flere døre end for blot få år siden, og særligt i de kommuner, hvor man har prøvet samarbejdet før, er processerne nu langt smidigere.

    Og tendensen vil stige, vurderer socialrådgiver og partner i Aleca, Jakob Tarp Sørensen.

    – Kommunerne kan have langt mere fokus på, hvordan forsikringsselskaber kan være en samarbejdspartner i sagsbehandlingen. I mange tilfælde står arbejdsgiverens forsikringsselskab klar til at betale for den behandling eller hjælpemidler, som kan få den skaderamte tilbage på arbejdsmarkedet. Det er viljen, der er brug for til at finde løsninger og samarbejde. Der er ikke tale om en merudgift for kommunerne, siger Jakob Tarp Sørensen.

    Privat socialrådgiver:
    Den privat socialrådgiver har en tæt relation med den arbejdsskaderamte, og kan vurdere om der findes behandlingstiltag, som kan fremme skaderamtes situation. Socialrådgiveren deltager med skaderamte i opfølgningsmøder med kommune og jobcenter, og er aktiv i at skabe jobmuligheder for klienten, enten med særlige hensyn på den tidligere arbejdsplads eller i et helt nyt job. If betaler for behandlinger og hjælpemidler, der kan fremme den skaderamtes situation. Samarbejdet med kommunerne skaber nogle løsninger, som kommunen ikke selv har ressourcer til.

    Kontakt:

    Informationschef Birgitte Ringbæk tlf.: 3687 4183 / 6120 5009 email: birgitte.ringbaek@if.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=11783949