Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring
I løbet af de sidste tre år er hver sjette dansker begyndt at føle sig mere usikker på rejser til udlandet. For 69 % skyldes det terrorangreb, 26 % er på grund af usikkerhed i international politik og for 17 % er det på grund af en forestilling om, at kriminaliteten er steget. Heldigvis føler størstedelen, to ud tre, sig hverken mere eller mindre sikre, når de rejser. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.
Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er blevet mere farligt at rejse til udlandet. For statistik viser, at verden faktisk er mere sikker nu end tidligere, og skadetal og erfaringer fra Gouda og Gjensidige viser, at typen af skader, som danskerne får, når de tager på ferie, ikke har ændret sig i løbet af de sidste mange år.
“Det ærgrer mig, at så mange føler sig mindre sikre, når de tager på ferie. Kigger vi eksempelvis på de skader, som vores kunder får i udlandet, er det stadig de samme, som de fik for tre, fem og ti år siden. Det er stadig dårlig mave, trafikuheld og tyveri, der dominerer statistikken. Der er altså intet, der – i denne sammenhæng – tyder på, at det er blevet mere farligt at rejse,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring.
En af årsagerne til at mange føler sig mindre sikre, kan være, at der med sociale medier, breaking news og generelle ændringer i måden vi kommunikerer og forbruger nyheder på, er sket en forandring af, hvordan eksempelvis terrorangreb og uroligheder bliver formidlet og opfattet.
Mange ændrer rejsevaner på grund af usikkerheden
Blandt dem der føler sig mindre sikre, er det mere end hver anden, der, som konsekvens af usikkerheden, har ændret rejsevaner. For 22 % rejser ikke længere til storbyer, som de vurderer er farlige, og 45 % har droppet udsatte charterdestinationer pga. usikkerhed. Heldigvis er der ingen, der helt er stoppet med at rejse til udlandet på grund af usikkerhed.
“Nogle lande og områder har været ramt hårdere af uroligheder og attentater end andre i løbet af de sidste par år, og det er helt forståeligt, at man derfor rejser anderledes nu end tidligere. Men det er vigtigt at påpege, at selvom der er uroligheder i nogle lande, så er turistområderne generelt meget sikre. Det samme kan siges for de fleste storbyer, hvor myndighederne har øget deres beredskab og i endnu højere grad end tidligere er opmærksomme på trusler,” siger Dan Kjølhede Laursen.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i februar 2017 blandt 1062 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til de danskere, der rejser til udlandet:
Føler du dig mere eller mindre sikker, når du rejser til udlandet nu end du gjorde for tre år siden?
- Mere sikker 3 %
- Det samme 76 %
- Mere usikker 18 %
- Ved ikke 4 %
Har du ændret rejsevaner på grund af din stigende følelse af usikkerhed?
- Ja, rejser ikke længere til udlandet overhovedet 0 %
- Ja, rejser ikke længere til vestlige storbyer, jeg vurderer er farlige/usikre 22 %
- Ja, jeg rejser ikke længere til charterområder, jeg vurderer til at være farlige/usikre 45 %
- Ja, jeg rejser ikke længere til eksotiske rejsemål 5 %
- Nej 38 %
- Ja, har gjort andet 5 %
- Ved ikke 5 %
Hvorfor føler du dig mindre sikker, når du rejser til udlandet?
- På grund af terrorangreb 69 %
- På grund af terrortrusler 59 %
- På grund af usikkerhed i international politik 26 %
- På grund af øget kriminalitet 17 %
- Af andre årsager 3 %
- Ingen af ovenstående 2 %
- Ved ikke 0 %
Link:
Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 4000 medarbejdere, heraf 705 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og sparing. Driftsindtægterne var 25,5 mia. NOK i 2016, mens forvaltningskapitalen udgjorde 136 mia. NOK.
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
https://via.ritzau.dk/release?releaseId=10721703
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **