PRM / International konference i Kbh om metanol som fremtidens energigrundstof – indkaldelse fra Teknologisk Institut og DTU

    Pressemeddelelse fra Teknologisk Institut

    Nu kan CO2-neutral grøn metanol produceres lige så billigt som fossilt metanol, og tilmed bruges som en effektiv måde at lagre fluktuerende vindmøllestrøm og samtidig udnytte biomasse optimalt og effektivt.

    Nobelprismodtageren George Olah siger det klart og tydeligt: “Metanol er i sig selv et fremragende brændstof. Du kan blande det i benzin – det er et meget bedre brændstof end etanol og det kan direkte omdannes til elektricitet. Metanol er et meget simpelt kemikalie, der kan laves på en meget energi effektiv måde. Det er kun et iltatom, der er indsat i metan, den basale bestanddel af naturgas eller biogas; metanol er et flydende brændstof, der nemt opbevares, transporteres og anvendes”
    (kilde: MIT Technology Review, 2006).

    På denne baggrund har energiinteresser i Danmark længe ønsket øget politisk og industriel opmærksomhed omkring det fleksible, miljøvenlige og billige brændstof, der let kan integreres i den eksisterende energiinfrastruktur for olie og gas.

    Derfor har Teknologisk Institut sammen med Danmarks Tekniske Universitet, Elplatek, Mortensgaard Energy Consult og Partnerskabet for Brint og Brændselsceller taget initiativ til at arrangere en 3-dages konference omkring syntese og anvendelse af metanol på langs af værdikæden. Det ultimative mål er at gøre Danmark CO2
    -neutral og erstatte alle fossilbaserede energikilder med grønne CO2
    -neutrale kilder. I princippet er det muligt at gå hele vejen fra affald til plastik via metanol. Fra “shit-to-brick”, siger centerchef Lars Pleth Nielsen, Teknologisk institut.

    Konferencen er en international event med bidrag fra en lang række verdensførende eksperter og kapaciteter:

    Klimaekspert Jesper Theilgaard sætter scenen med et overblik over klodens klimaproblemer.
    Professor G. K. Surya Prakash fra Loker Hydrocarbon Research Institute fortæller om syntese af grøn metanol.
    Derudover vil der være bidrag fra Methanol Instituttet (USA), Unicat (USA), Haldor Topsøe (DK), Stena Line (N), HydrogenPro (N), bse Enginerring (D), Nel Hydrogen (DK),HydrogenPro (N), BioMCN (B), Lego (DK), Nordicgreen (DK), ArcelorMittal (B), flere brancheorganisationer, flere danske universiteter, m.fl.

    Dag 1: Afholdes på Carlsberg Museum & Business Centre.
    Dag 2+3: Afholdes på Teknologisk Institut, Taastrup, med mulighed for udstilling fra de tilmeldte.

    Tilmelding bedst inden 1. maj 2017 på nedenstående link, hvor programmet også kan downloades. https://www.dti.dk/specialists/international-methanol-conference/k29019

    Yderligere oplysninger kontakt: Centerchef, PhD, HD(O), Lars Pleth Nielsen, Teknologisk Institut, mail: lpn@dti.dk, mobil: 7220 1585.

    Link:

    Den 26. marts 2015 blev Stena Line med skibet “Germanica” verdens første rederi til at drive en færge med miljøvenlig metanol som det primære brændstof. Foto: Stena Line.

    https://via.ritzau.dk/data/images/00014/b18e55cf-bf27-49ba-8b41-1a23ff1b2c51.jpg

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
    https://via.ritzau.dk/release?releaseId=10354751

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **