Pressemeddelelse fra Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune er udvalgt blandt 35 kommuner til at sætte større fokus på den mentale sundhed blandt unge. Frederikshavn Kommune har et ønske om at udvikle sundhedsindsatsen for unge, herunder også den mentale sundhed. Det får kommunen mulighed for nu. Frederikshavn Kommune indgår i Komiteen for Sundhedsoplysnings nye indsats LÆR AT TACKLE angst og depression for unge. Indsatsen tilbydes som et frivilligt tilbud, der kan hjælpe målgruppen, unge mellem 15 og 30 år, og kan betyde en afgørende forskel for deres mulighed for at gennemføre en uddannelse og komme i job.
“I Frederikshavn Kommune har vi de organisatoriske forudsætninger for at kunne lave et rigtig godt tilbud til unge i målgruppen. Vi har mange unge, som har svært ved at mestre deres hverdag og fastholde job eller uddannelse på grund af psykisk sårbarhed, og derfor vil vi gerne lave en metodestyret indsats, som kan samle de tværfaglige interesser. Så vi er rigtig glade for at deltage i det her projekt, som vi mener får en stor effekt,” siger Christina Lykke Eriksen, formand, Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune.
Ungeenheden i Frederikshavn Kommune har identificeret flere områder, hvor det vil være hensigtsmæssigt at sætte ind med særlige tilbud til unge med specifikke udfordringer, spiseforstyrrelser, selvskade, stress, angst og depression. Her passer konceptet i projektet rigtig godt. Som pilotkommune i LÆR AT TACKLE angst og depression vil Frederikshavn Kommune støtte de unge i at etablere eller fastholde en relation til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Projektet indeholder kurser, som i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne tilbyder ‘hjælp til selvhjælp’ for unge, og det bygger på at engagere frivillige, som kan dele egne erfaringer med psykisk sårbarhed. Den kombination anses som værende særdeles udbytterig, både for de unge som deltager i kurserne, men også for instruktørerne, som underviser på kurserne.
Øvrige pilotkommuner er Haderslev, Skanderborg, Allerød, Roskilde, Odense, Frederiksberg, Skive, Halsnæs og Køge.
FAKTA: Frederikshavn Kommune har med Ungeenheden et veletableret og helhedsorienteret tværgående samarbejde om ledige unge i alderen 18 – 30 år. Ungeenheden er en afdeling i Center for Arbejdsmarked og har en særlig tværfaglig tilgang til de unge, da afdelingen sagsbehandler både efter Lov om Aktiv beskæftigelsesindsats (LAB), ydelse (LAS) samt Serviceloven (SEL). På den måde er der én indgang til Frederikshavn Kommune for ledige unge. Her ud over har Ungeenheden forskellige indsatser for ledige unge: mentorer, hjemmevejledning, virksomhedskonsulenter og forløb for unge med forskellige udfordringer som for eksempel rusmiddelproblemer. UU-vejledningen ligger også i Ungeenheden, og derfor er der et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, hvor der ugentligt sidder en UU-vejleder på de største steder – VUC, EUC Nord og Handelsskolen, og kan tilkaldes til øvrige. Det giver en ekstra tæt kontakt og mulighed for at støtte unge, der kan være i risiko for at falde fra uddannelse.
For yderligere oplysninger kontakt:
Christina Lykke Eriksen, formand, Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune, +45 2073 7703
Taija Erichsen, afdelingsleder, Ungeenheden, Frederikshavn Kommune, +45 9845 8404
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
https://via.ritzau.dk/release?releaseId=10315065
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **