PRM / Det Kongelige Teater i 2016: Overskud og masser af børn og unge i teatret

    Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

    2016 var endnu et rekordår hvad angår andelen af børn og unge, der bruger teatret. I 2016 solgte teatret knap 90.000 billetter til børn og unge. Det er knap 14.000 billetter flere end rekordåret 2015, hvilket vurderes til at være særdeles tilfredsstillende. Ud over de solgte billetter, så dukkede ca. 35.000 børn og unge op til gratis workshops og aktiviteter. Det er 23.000 flere end i 2015.

    Det er nogle af de hårde fakta i Det Kongelige Teaters årsberetning for 2016, som offentliggøres i dag. Beretning og regnskab kan downloades på www.kglteater.dk
    .

    Det Kongelige Teater kom ud af 2016 med et overskud på 1,8 mio. kr. Der var budgetteret med et overskud på 1,4 mio. kr. pga. godkendt underskud fra 2015 på 1,4 mio. kr. Dvs. det akkumulerede resultat for 2016 er derfor 0,4 mio. kr. Teatret vurderer at årets resultat er tilfredsstillende.

    Sponsor- og fondsarbejdet spiller fortsat en stor rolle for Det Kongelige Teater og mulighederne for at sætte unikke forestillinger op. I 2016 var de samlede sponsorindtægter på 50,9 mio. kr.

    En forestilling hver 4. dag uden for København

    Det Kongelige Teater er fortsat hele Danmarks teater. Teatret besøgte 44 byer i landet og turnévirksomheden i 2016 var, som de tidligere år, betydelig, hvilket har medvirket til, at Det Kongelige Teater i gennemsnit stadig opfører én forestilling hver fjerde dag uden for København. Teatret havde i alt 101 turnéforestillinger og 132 sommeraktiviteter i 2016. Derudover blev der transmitteret fra teatrets scener til over 50 biografer i hele landet.

    2016 blev også året, hvor Ofelia Plads blev indviet. Pladsen strækker sig ud i havnen nord for Skuespilhuset og blev et nyt omdrejningspunkt for både danskere og turister, der var på udkig efter en café eller et af de mange kulturtilbud, der sommeren igennem blev udbudt.

    Fra starten af året faldt den politiske fireårsaftale for perioden 2016-2019 på plads. Dermed blev der skabt ro om rammer og retning frem til og med 2019. Det skete samtidig med, at der tiltrådte en helt ny bestyrelse under ledelse af bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen.

    Som det fremgår af teaterchefens og bestyrelsesformandens beretning, er ambitionen stadig at udvikle nationalscenen, så den fremstår moderne og som et naturligt kulturelt tilvalg for hele befolkningen. Samlet set er Det Kongelige Teater naturligvis mærket af den strammere økonomi, der bl.a. betød afvikling af det mere end 200 år gamle scenografiske værksted.

    På trods af et svært år med store besparelser, så udvikler Det Kongelige Teater sig både publikumsmæssigt og hvad angår et mangfoldigt repertoire. Det betyder et opgør med gamle måder at tænke på og introduktion af nye. Men passionen for at levere den unikke kvalitet lever i bedste velgående. Det vidner 2016 årsberetningen til fulde om.

    Link:

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
    https://via.ritzau.dk/release?releaseId=10026260

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **