PRM / Danske unge forventer at blive både rigere og gladere end deres forældre

    Pressemeddelelse fra Deloitte

    De er danskere, født efter 1982 og lige nu blandt de absolut mest optimistiske i verden. De såkaldte Millennials eller Generation Y har ekstremt høje forventninger til både karriere, økonomi og privatliv. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Deloitte. Her siger hele 55 pct., at de forventer at blive rigere end deres forældre, mens 29 pct. også forventer at blive gladere. Sådan ser det langt fra ud i resten af Europa.

    – Danske unge er i den grad frontløbere, når det gælder om at se lyst på fremtiden. Både når det drejer sig om samfundet og privatøkonomien, er der en stærk optimisme. Det er en markant forskel i forhold til det øvrige Europa, hvor fire ud af 10 unge i dag tror, at de vil have dårligere økonomi end deres forældres generation, siger HR-chef i Deloitte, Heidi Persson.

    Også når det gælder livskvalitet, er danske unge langt mere optimistiske i forhold til unge i andre lande.

    – På tværs af Europa siger 31 pct. af de unge Millennials, at de forventer at blive mindre glade i forhold til deres forældre. Det gør kun 16 pct. i Danmark. Igen viser det, at danske unge har høje forventninger til fremtiden og et stærkt sikkerhedsnet. Langt hovedparten føler sig overbeviste om, at de kan få et job, få sig en familie og skabe sig et godt voksenliv, siger Heidi Persson.

    Ifølge Heidi Persson er det dog ikke de store jobeventyr, der trækker i den unge generation. 73 pct. ønsker sig et almindeligt fuldtidsjob.

    – Traditionelt har vi en meget stærk lønmodtagerkultur i Danmark, og det har de unge talenter absolut ingen intentioner om at pille ved. De vil være fastansatte og arbejde 37 timer om ugen. Også det er en væsentlig forskel fra andre lande. Her drømmer langt flere om at være freelancere, virksomhedsejere eller arbejde på konsulentlignende vilkår.

    Selv om danske unge er traditionelle i deres jobvalg, skal arbejdsgiverne dog ikke forvente, at de bliver hængende i årevis, pointerer Heidi Persson:

    – I alt siger hver tredje af de danske unge, at de er smuttet fra deres nuværende arbejdsplads inden for de næste to år. Selv om de altså gerne vil være lønmodtagere, vil de ikke nødvendigvis hænge fast i det samme job. De vil til stadighed udvikle sig og prøve deres evner af, men inden for de sikre rammer af et fast arbejde.

    Spørger man de danske millennials, hvad deres største bekymring er, svarer 45 pct. klimaet, mens 28 pct. svarer krig.

    Om undersøgelsen:

    Deloittes “Millennial Survey 2017” er baseret på svar fra 7.900 såkaldte “Millenials” fra mere end 30 lande – herunder 306 fra Danmark. Millennial-generationen er født efter 1982.

    Link:

    2017_Deloitte_Millennials_Denmark_FINAL.PDF

    https://via.ritzau.dk/data/attachments/00393/253ec2ca-c931-4e2a-ae1a-4b1499ea2ae9.PDF

    DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S

    Heidi Persson

    Heidi Persson er HR-chef i Deloitte og ekspert i ledelse, performance og trivsel. Mød hele Deloittes panel af eksperter på pressepanelet.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
    https://via.ritzau.dk/release?releaseId=9953152

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **