Pressemeddelelse fra LO * Landsorganisationen i Danmark
– Det er vigtigt at sende budskabet om, at vi endnu ikke er i mål med ligestillingen. Stemmeretten til kvinder var et kvantespring, men her 100 år efter har både mænd og kvinder stadig meget ligestilling til gode, siger LO’s næstformand, Lizette Risgaard.
Hun og formand for FTF, Bente Sorgenfrey fremhæver bl.a. uligeløn, et alt for kønsopdelt arbejdsmarked og en ekstremt skæv fordeling af barselsorloven som områder, der trænger til forbedringer.
– Det kønsopdelte arbejdsmarked modvirker, at arbejdsmarkedet er fleksibelt for begge køn, og dermed går samfundet glip af et stort udviklingspotentiale. Hvis vi nedbryder det kønsopdelte arbejdsmarked, medvirker vi både til at fjerne lønforskelle mellem mænd og kvinder og til, at den enkelte i højere grad kan udnytte sit eget potentiale i både arbejds- og familieliv, siger Bente Sorgenfrey.
Bliver forhåbentlig set af mange
Hun og Lizette Risgaard håber, at filmen “Det kan blive endnu bedre” vil blive set og brugt af så mange som muligt.
– Filmen vil forhåbentlig sætte gang i god debat, i familierne, på skoler, uddannelsesinstitutioner og på arbejdspladser. Ligestilling er en grundlæggende værdi for os danskere. Vi skylder hinanden at værne om – diskutere – og fremme ligestillingen mellem mænd og kvinder i vores samfund. Det bliver vi alle sammen rigere af, siger Lizette Risgaard.
– Det er vigtigt, at vi får fat i særligt de unge, så de ikke nødvendigvis vælger, som deres forældre gjorde. Det håber jeg, filmen vil fremme, siger Bente Sorgenfrey.
Om filmen
Det kan blive endnu bedre er en debatfilm, der sætter fokus på køn og ligestilling 100 år efter, kvinderne fik stemmeret.
Filmen udspiller sig igennem fire myter, der hver især stiller spørgsmålstegn ved, om vi i 2015 er helt i mål med ligestillingen. Hvordan ser det fx ud, når det gælder ligeløn, barsel, lederposter og det kønsopdelte arbejdsmarked?
Filmen er blevet til med støtte fra Folketingets Grundlovspulje, LO, FTF, 3F’s Medie- og Kulturfond, Dansk Magisterforening og Djøf. Filmen er instrueret af Kathrine Windfeld og i filmens hovedroller ses Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff. Derudover medvirker bl.a. Professor Nina Smith, socialpædagog Manu Sareen, murer Mattias Tesfaye og politiker Johanne Smith-Nielsen
Filmen får premiere den 5. juni (forpremiere den 4. juni). Hele filmen varer ca. 30 minutter, men det er også muligt at udvælge én eller flere af de fire myter og vise dem hver for sig.
Filmen stilles gratis til rådighed.
Hvis du gerne vil vise filmen og have tilsendt film-materiale, skal du kontakte Amalie Dammand Nielsen, LO
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **