Pressemeddelelse fra Den Gamle Fabrik
Danskernes top tre over sund morgenmad er surmælksprodukter, havregryn og havregrød. Ugentligt spiser 3,2 mio. danskere et naturel surmælksprodukt. Og næsten 1,3 mio. danskere begynder hver morgen med et naturel surmælksprodukt som fx yoghurt, A38 eller skyr*.
OvenPå er en frugt- og bærtopping, der består af 90 pct. frugt og bær og mindre end 10 pct. rørsukker. Den nye topping lanceres i to varianter, som er nøje udvalgt og sammensat efter danskernes behov og ønsker fortæller Senior Produktchef, Helle Vange Eriksen, fra Orkla Foods Danmark:
“Danskerne går meget op i at få en god morgenmad, og toppingen er der også klare krav til. For det første skal det smage godt og være mættende. Derudover skal det være friskt, nemt at spise, hurtigt at lave og så skal sukkerindholdet være lavt. OvenPå er både nemt, hurtigt og har et lavt sukkerindhold – og så har alle vores smagstests været meget positive”.
I en portion skyr med OvenPå er der kun fire gram tilsat sukker.
“Med OvenPå er det nemt at forkæle sig selv på en travl hverdagsmorgen eller peppe brunchen i weekenden op. Og så er det meget lettere end hele tiden at skulle have to-tre slags friske bær i køleskabet”, slutter Helle Vange Eriksen.
OvenPå er udviklet af produkteksperterne på Den Gamle Fabrik, der i årevis har oparbejdet viden om, hvilke frugter og bær, der giver den bedste smag.
Fakta
- OvenPå bliver en ny kategori på morgenmadsmarkedet. Bærtopping til surmælksprodukter.
- Der findes to varianter af OvenPå: Hindbær med æble og ingefær Vilde blåbær med æble hindbær og solbær
- Vejledende udsalgspris er kr. 14,95 for 200 gram. Det rækker til fem serveringer. Med OvenPå spiser man ca. 36 gram frugt og 4 gram tilsat sukker til sin morgenmad.
- OvenPå fra Den Gamle Fabrik består af 90 pct. frugt og bær og er smagsat med 9,5 pct. rørsukker. Der er ikke tilsat farve og ikke tilsat smag. OvenPå er mildt konserveret med kaliumsorbat, der også forekommer naturligt i røn, kirsebær og jordbær. Stivelse fra kartofler sørger for, at OvenPå bevarer sin konsistens.
- OvenPå er ikke kogt, men opvarmet til ca. 87 grader.
Kilde: Ipsos conjoint study, juli 2014
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **