I dag 7.30: Coop åbner Danmarks nye mødested for mad og mennesker

    Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

    I dag – 26. marts – åbner Coop en unik forretning på Københavns Hovedbanegård, Mad Cooperativet. Med den 800 kvm. store forretning virkeliggør Coop det madmanifest, koncernen lancerede sidste år.

    Under overskriften “Sammen om bedre mad” har Coop en vision om at sætte det gode måltid og de gode varer på dagsordenen. Butikken er et centralt element i realiseringen af målet om at forandre dansk madkultur. Her vil de 6 løfter i visionen blive realiseret med nye varer med mere smag, flere gode madoplevelser, økologi som hvermandseje, løsninger der gør det nemmere at leve sundt, varer med højere etisk standard og med lokale råvarer i hovedrollen.

    “Butikken bliver et koncentrat af alt det bedste Coop kan og vil, for at inspirere danskerne til at opnå større madglæde. Det bliver her, vi viser det bedste i dag og tester det, der skal blive det bedste i morgen i samarbejde med vores tætteste leverandører og partnere,” siger adm. direktør Peter Høgsted, Coop.

    Navnet – Mad Cooperativet – er valgt fordi det handler om mad og fordi det refererer til Coops historie og rødder som kooperativ, medlemsejet, butik.

    I Mad Cooperativet vil kunderne kunne købe varer fra hele Coops univers. Som det eneste sted i Danmark kan man både købe Irma-varer, Änglamark, (der normalt kun fås i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen) C – convenienceprodukter og helt nye varer fra partnere, der testes i butikken.

    Der vil være et supermarked med kvalitetsvarer til almindelige supermarkedspriser, en 31 meter betjent disk med alt fra Slagter, Måltidsløsninger, Deli, Gadekøkken, Salat, til Grønssagsslagter og sandwich. Der vil være en afdeling af Meyers Brød og Kager, Yatai by Jens Rahbek og en Cirkelpige kaffebar.

    Mad Cooperativet vil have et åbent køkken midt i butikken, hvorfra TV2 hver eftermiddag sender programmet Go’Appetit med kokken Claus Holm og ernæringseksperten Christian Bitz, der giver inspiration til hele Danmark om bedre mad til samme aften. I løbet af dagen vil køkkenet være åbent med aktiviteter for kunderne.

    Mad Cooperativet kommer til at indeholde en række unikke elementer:

    · Grønsagsslagter – hvor man kan få hakket eller skåret sine grønsager og frugter

    · Gratis vand til alle – i medbragt drikkedunk

    · Medlemmer får coffee to go til medlemspris

    · VIP arrangementer for medlemmer

    · Cirkel kaffebar med FDB Møbler

    · Åbent køkken og TV-studie

    Mad Cooperativet er placeret ved et af Danmarks mest trafikerede punkter, på Hovedbanegården overfor Tivoli. Det vil have åbent hver dag fra kl. 6-22.

    Den officielle indvielse af Mad Cooperativet foretages af Københavns overborgmester Frank Jensen og bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander, 26. marts kl. 7.30.

    Yderligere information:

    Koncerndirektør Gregers Wedell-Wedelsborg, 2218 3023

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **