VKO-udspil kan sikre vækst og job i fødevareklyngen

  Pressemeddelelse fra L&F

  Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer tager begejstret imod udspillet til en fødevare- og landbrugspakke fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

  – Det er et stærkt udspil, der kan sikre vækst og job i fødevareklyngen i en svær tid, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

  Udspillet vil sikre fødevareklyngen forbedrede vækstvilkår på hel række afgørende punkter, mener L&F. Det gælder bl.a. ændrede gødningsregler, tilladelse til flere svin per hektar, fjernelse af krav om randzoner og en række andre forslag, der kan styrke erhvervets konkurrenceevne.

  – Fødevarepakken er på alle måder et kæmpe gennembrud, der vil kunne sikre vækst og arbejdspladser i fødevareklyngen – samtidig med at vi fortsat passer på vores miljø. Lige nu står landmænd og fødevarevirksomheder i en akut krise, hvor prisen på svinekød er styrtdykket som følge af Ruslands boykot af fødevarer fra EU. Det er en politisk strid, som landmændene er helt uden skyld i, men hvor de betaler for alle konsekvenserne. Derfor er det nødvendigt, at vi ser på alle muligheder for at gøre de danske landmænd mere konkurrencedygtige. Her viser udspillet fra VKO den helt rette vej, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

  Det er især forslaget om udfasning af de såkaldte gødskningsnormer, der vil gøre det muligt for landmændene at få større udbytte af deres marker og sikre flere job i fødevareklyngen.

  – Det betyder, at landmændene hurtigere vil kunne gøde deres marker efter behov – og ikke være tvunget til at udsulte planterne. Dermed tager vi hurtigere hul på den målrettede miljøregulering, som et bredt flertal i Folketinget har forpligtet sig til at gennemføre. Vi havde selvfølgelig gerne set, at man nu helt havde droppet restriktionerne på gødning, da vi jo allerede har opfyldt målene for kvælstofreduktion. Men det vil med garanti have stor effekt, hvis vi allerede fra næste år kan gøde mere på vores udpinte jorde, siger Karen Hækkerup, direktør i L&F.

  Landbrug & Fødevarer tager også yderst positivt imod vækstforslaget om tilladelse til flere svin per hektar jord, ligesom det vil have stor betydning, at reglerne for ammoniakfølsom natur ændres.

  – Det er en pakke, der lægger op til vækst i balance med natur og miljø. Landbrug & Fødevarer håber, at forslagene vil kunne samle bred opbakning hos de erhvervsvenlige partier. Dermed kan fødevareklyngen for alvor være med til at sikre, at der også i fremtiden er job og velfærd i Danmark, siger direktør i L&F, Karen Hækkerup

  Yderligere kommentarer fra Karen Hækkerup gennem pressechef Kim Bove, tlf: 3017 8877 og pressekonsulent Pia Lykke, tlf: 3058 2089


  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **