Stjernekokke dyster om at vinde Årets ret med svinekød

    Pressemeddelelse fra L&F

    Der er tryner, fødder og haler på ingredienslisten hos de kokke, der er nomineret til Årets ret med svinekød. Og det glæder det dommerpanel, som har peget på de 13 udvalgte.

    Det er vidt forskellige bidrag, fra meget forskellige restauranter, der er blevet nomineret. Fælles for dem er dog, at de har haft øje for de udskæringer, der ofte er overset af danskerne. Samtidig har restauranterne tilberedt udskæringerne på en rigtig spændende måde. Der er både blevet leget med teksturer og smag, siger Grethe Andersen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, der står bag prisen.

    Hele landet har peget på de bedste Madanmeldere, kokke og madinteresserede danskere har i det sidste år kunne indstille ekstraordinære retter, de har fået serveret på restauranter. De indstillede retter kunne enten være en forret, mellemret eller hovedret, og svinekød skulle naturligvis være den vigtigste råvare.

    Rigtig mange havde indstillet deres favorit ret med svinekød, og flere viste nye, anderledes og særlig velsmagende sider af svinekødet. Nu er de indstillede biddrag gennemgået og 13 nominerede er fundet.

    De udpegede restauranter er fra hele landet og befinder sig både i forskellige prisklasser og stilarter.

    Hvem vinder Årets ret med svinekød? De 13 nomineredes retter skal kæmpe mod hinanden til den store finale den 20. oktober, som finder sted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Her skal restauranterne præsentere deres ret for et dommerpanel på otte dommere ledet af Jakob de Neergaard.

    De nominerede restauranter og kokke er:

    Restaurant Höst, København – Jonas Christensen

    Restaurant Geist, København

    Hotel Frederiksminde, Præstø – Jonas Mikkelsen

    Det Glade Vanvid, Aarhus – Jesper Koch

    Kadeau, København – Nicolai Nørregaard

    Restaurant ET, Aarhus – Casper Sobczyk

    CLOU, København – Jonathan K. Berntsen

    Sortebro Kro, Odense – John Kofoed

    Søllerød Kro, Søllerød – Brian Mark Hansen

    Kokkeriet, København – David Johansen

    Falsled Kro, Falsled – Per Hallundbæk

    Restaurant 5, Svendborg – Jeff Scott Foster

    Restaurant Knapp, Åbenrå – Jesper Johansen

    Fakta om konkurrencen

    Landbrug & Fødevarer vælger de 13 bedste bidrag.

    De nominerede skal lave retten for et dommerpanel mandag den 20. oktober 2014. Hvor vinderen findes og præmierne deles ud.

    Der er tre præmier på højkant:

    1. præmie: 40.000 kr.

    2. præmie: 15.000 kr.

    3. præmie: 5.000 kr.

    Årets ret med svinekød er en konkurrence udskrevet af Landbrug & Fødevarer med Norma og Frode S. Jacobsens Fond som sponsor

    Se mere på:

    www.åretsretmedsvinekød.dk

    For mere information:

    Pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, Marie Grabow Westergaard, tlf.33394235, mail: mgw@lf.dk

    Lizzie Andersen, Handel, Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer, tlf. 3339 4513, mail: liz@lf.dk

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **