Eks-rockeren Brian Sandberg: Derfor forlader jeg Danmark


  Kampen for at blive en “normal” borger i Danmark bliver meget længere end eks-rockeren Brian Sandberg, havde drømt om.

  I 20 år var Brian Sandberg en del af den hårde kerne i det danske rocker-miljø. Først som fuldgyldigt medlem af rockerklubben Hells Angels, som han forlod i 2012 – og efterfølgende som profileret medlem af Bandidos – en position han dog forlod i 2015, da han blev smidt ud af gruppen efter at have taget del i en sexchat med konen til et andet medlem.

  Det skriver Newsbreak.dk

  I dag lever Brian Sandberg i “bad standing” – som udstødt af rockerverden. Et liv Brian Sandberg forsøger at gøre så normalt som muligt. Men det er ikke nemt. Derfor har Brian Sandberg nu besluttet at forlade Danmark – for en kortere eller længere periode.

  – Jeg har mange drømme for mit liv. Men det er ikke nemt, at komme tilbage til det normale samfund, når man som jeg har været en del af klub-miljøet (rocker-miljøet/ red.) i 20 år. Jeg vidste godt, at det ville blive svært at komme tilbage- at blive accepteret og sidestillet med andre. Men folk ser mig med den del af min fortid, som jeg har i bagagen. Og så er det ikke nemt, siger den 50-årige Brian Sandberg til Newsbreak.dk.

  At der i Danmark er flere programmer til resocialisering af eks-bandemedlemmer synes Brian Sandberg er godt. Men i hans eget tilfælde hjælper det tilsyneladende ikke meget. Og Brian Sandberg er yderst bevidst om, at det nok hænger sammen med, at han har været så profileret, som han har:

  – For en “kapacitet” som mig er der ikke meget hjælp at hente. Det kan godt være, at der er andre, der får god hjælp. Men folk ser mig som eks-rockeren Brian Sandberg. Det er svært at lave om på og det kommer til at tage tid. Meget længere tid, end jeg først havde troet, siger Brian Sandberg, der nu tager konsekvensen af, at han har svært ved at leve en normal tilværelse i Danmark.

  – Jeg rykker til udlandet. Hvor og hvor lang tid, har jeg endnu ikke besluttet mig for. Men jeg forlader Danmark for en periode. Jeg tror, at det vil være godt, hvis jeg kom lidt væk og får det hele lidt på afstand. Så håber jeg, at jeg kan komme tilbage igen og blive mere accepteret, siger Brian Sandberg, der samtidig slår fast:

  – Kampen for at blive normaliseret – at blive accepteret af befolkningen – er den hårdeste kamp, jeg nogen sinde, har været igennem.

  Kan du forstå, at det kan være svært for befolkningen at acceptere dig og lade dig blive en del af fællesskabet på normale vilkår, spørger Newsbreak.dk.

  – Ja, det kan jeg godt forstå.

  Lige nu har Brian Sandberg det, han kalder et sommerferiejob.

  – Jeg arbejder som skraldemand. Men jeg har jo en helt anden drøm for mit arbejdsliv, siger Brian Sandberg.

  Hvad er din drøm?

  – Jeg vil gerne arbejde med børn og unge. Men det kommer til at tage lang tid, at få lov til det. Det er forståeligt, men det er min drøm på sigt.

  Super, Brian. Tak for interviewet.

  – Du skal ikke kalde mig Super Brian. Det er der én, der i forvejen hedder (bokseren Brian Nielsen/ red.). Det må du gerne citere mig for, slutter Brian Sandberg.