The Grim Sleeper: Mand fundet skyldig i massemord


  Foto: Los Angeles Politi.

  En af de mest opsigtsvækkende og langstrakte kriminalsager i nyere amerikansk historie er torsdag kommet nærmere sin afslutning.

  En jury i Californien har fundet den tidligere skraldemand Lonnie David Franklin Jr. skyldig i drab på ni kvinder samt en teenagepige i sager, der strækker sig mere end 30 år tilbage i millionbyen Los Angeles.

  Franklin, der risikerer dødsstraf, var i mange år før sin anholdelse i 2010 kun kendt som "The Grim Sleeper".

  Tilnavnet skyldes, at han tilsyneladende gik under jorden i 13 år efter at have dræbt syv af kvinderne mellem 1985 og 1988, før han begik tre nye drab efter 2001.

  Juryen ved Californiens højesteret er efter et døgns votering nået frem til, at den nu 63-årige Franklin er skyldig i alle drabstiltaler.

  Derudover er han også kendt skyldig i drabsforsøg på endnu en kvinde, som mirakuløst overlevede at blive skudt, voldtaget og skubbet ud af en bil tilbage i 1988.

  Lonnie David Franklin Jr. er mere præcist fundet skyldig i at have skudt eller kvalt syv af ofrene til døde i perioden 1985 til 1988 og tre andre kvinder i perioden 2002 til 2007.

  Politiet i Los Angeles forbinder "The Grim Sleeper" med yderligere seks drab, som det mener har fundet sted i perioden mellem 1988 og 2002. Disse sager er dog endnu ikke kommet for retten.

  Mange af Franklins ofre var prostituerede, som blev voldtaget, før de blev skudt. De fleste af drabene skete i den fattige, sydlige del af Los Angeles, og ligene blev fundet i baggyder eller skraldespande i området.

  Strafudmålingen i sagen finder sted 12. maj.

  /ritzau/Reuters