Norge aflyser EM-testkamp mod danske håndboldherrer

  Norsk bekymring for coronasmitte har ført til en aflysning af torsdagens EM-test mod de danske håndboldherrer.

  Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) torsdag i en pressemeddelelse.

  Det var planen, at Mikkel Hansen og holdkammeraterne skulle møde Norge to gange for at teste EM-formen. Der er dog fortsat planer om at afvikle lørdagens opgør.

  Sportschef Morten Henriksen ærgrer sig over, at den ene kamp mod Norge er væk.

  - Vi er meget kede af den her aflysning.

  - Vi har i Dansk Håndbold Forbund og på herrelandsholdet gjort alt, hvad vi kunne, for at vi med ro i sindet kunne spille testkampen mod Norge i aften, siger Morten Henriksen i pressemeddelelsen.

  I den danske EM-lejr afleverede målmand Jannick Green i sidste uge en positiv coronaprøve og blev straks isoleret. Ingen andre i den danske delegation er blevet testet positive, efter at spillerne er mødt ind i EM-lejren.

  - Vi er overbeviste om, at vi forsvarligt kunne afvikle landskampen, men Norges Håndboldforbund vil dog gerne, at både de og vi bliver testet yderligere inden et opgør, hvilket vi selvfølgelig er forstående overfor, siger Morten Henriksen.

  Lørdagens testkamp mod nordmændene spilles i Hillerød.

  På næste torsdag tager Danmark hul på EM-turneringen, der afholdes i Ungarn og Slovakiet.

  Landstræner Nicolaj Jakobsens mandskab står over for Montenegro i det første opgør. Herefter venter kampe mod Slovenien og Nordmakedonien.

  Flere landshold har været plaget af coronavirus i forberedelserne frem mod slutrunden. Frankrig, der i sommer vandt OL-guld efter en finalesejr over Danmark, har været hårdt ramt.

  Hele otte landsholdsspillere, deriblandt Nikola Karabatic, har været nødsaget til at stå over holdets første EM-samling på grund af coronasmitte.

  /ritzau/