Ny bog om Lars Løkke udkommer midt under valgkampen

    En ny bog om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udkommer torsdag, midt under valgkampen før valget til Folketinget 5. juni.

    Bogen har titlen “Befrielsens Øjeblik – samtaler med Lars Løkke Rasmussen”, og den er skrevet af journalist og forfatter Kirsten Jacobsen.

    Hun og Lars Løkke Rasmussen samarbejdede i 2006 om interviewbogen “Løkkeland”, da han var indenrigs- og sundhedsminister.

    Den kommende bog er baseret på 22 timers samtale mellem Kirsten Jacobsen og Lars Løkke Rasmussen i perioden 25. marts til 14. april i år.

    Ambitionen med bogen er ifølge en pressemeddelelse fra Politikens Forlag “at nå ind til de overvejelser, Lars Løkke Rasmussen har som statsminister og privatperson i ugerne op til et folketingsvalg, der vil afgøre hans politiske fremtid”.

    – Hvilke tanker gør han sig? Hvilke svære dilemmaer er han optaget af? Hvad mener han inderst inde om de politiske og personlige problemer, han har kæmpet med i de seneste fire år som regeringens leder?

    – Og hvem bør tage de største og vigtigste beslutninger i den kommende valgperiode – fløjene eller den politiske midte? lyder det i pressemeddelelsen.

    Lars Løkke Rasmussen har været statsminister i to omgange. Første gang fra 2009 til 2011, efter at han midt i valgperioden afløste statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der fik posten som Natos generalsekretær.

    Efter at have mistet statsministerposten i 2011 til socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt indtog Lars Løkke Rasmussen efter folketingsvalget i 2015 igen posten.

    Han står i spidsen for VLAK-regeringen, der døjer med dårlige meningsmålinger.

    Rød blok, der ledes af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har ifølge meningsmålingerne et komfortabelt forspring ned til blå blok før valget.

    /ritzau/