Italiensk angriber ramt af racisme på nettet


  Mere end 8000 gange blev den kontroversielle italienske Liverpool-angriber Mario Balotelli i løbet af perioden udsat for diskriminerende kommentarer – 52 procent af gangene var der tale om racisme. Arkivfoto


  Liverpool-angriberen Mario Balotelli er det største offer for racisme og diskrimination på de sociale medier blandt spillerne i Premier League.

  Like localeyes.dk på Facebook

  Det viser en rapport udarbejdet af organisationen Kick It Out.

  Fra august sidste år og frem til marts har Kick It Out opgjort, at der er har været 134.400 tilfælde af diskrimination på de sociale medier direkte rettet mod klubber og spillere fra Englands bedste fodboldrække.

  LÆS OGSÅ: Italiensk angriber ramt af racisme på nettet
  I denne sæson er der blevet skrevet en negativ eller nedladende kommentar på Twitter, Facebook eller andre sociale netmedier hvert tredje minut.

  Mere end 8000 gange blev den kontroversielle italienske Liverpool-angriber Mario Balotelli i løbet af perioden udsat for diskriminerende kommentarer – 52 procent af gangene var der tale om racisme.

  Den næstmest udsatte spiller er Arsenals Danny Welbeck, der er nævnt i 1700 diskriminerende udfald på de sociale medier. Halvdelen af gangene var der tale om racisme.

  Balotellis holdkammerat i Liverpool Daniel Sturridge måtte finde sig i 1600 negative kommentarer.

  Af de sammenlagt 134.400 diskriminerende kommentarer er langt de fleste rettet mod klubberne i Premier League, nemlig 95.000.

  Chelseas tophold er tilsyneladende mest forhadt med 20.000 udfald efterfulgt af Liverpool og Arsenal med henholdsvis 19.000 og 12.000 diskriminerende kommentarer.

  /ritzau/