Togtrafik over Vestfyn lukker i tre dage


    Togpassagerer, der rejser på tværs af landsdelene, kan se frem til længere rejsetid over Fyn fra 1. maj til 9. august på grund af sporarbejde.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Den største ændring for passagererne sker fra 14. maj – Kristi himmelfartsdag – klokken 21.00 og frem til 17. maj klokken 5.00, hvor togtrafikken over Vestfyn lukkes helt og erstattes af togbusser på strækningen mellem Fredericia og Odense.

    Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

    Banedanmark er i gang med et omfattende renoveringsarbejde på den 62 kilometer lange jernbanestrækning.

    I den periode hvor arbejdet står på, vil der kun køre tog i ét af de to spor på strækningen. Derfor vil der være færre, men længere tog over Fyn, og rejsetiden mellem landsdelene bliver længere.

    Regionaltrafikken mellem Odense og Fredericia bliver også berørt. Her bliver der indsat togbusser i hele den periode, hvor arbejdet står på.

    – Sommerens fornyelse af jernbanen mellem Odense og Fredericia er nødvendig for fortsat at sikre en velfungerende jernbane, siger trafikdirektør Peter Svendsen, Banedanmark.

    – Det påvirker desværre mange passagerer, når vi arbejder på hovedstrækningen mellem landsdelene, og derfor er arbejdet på Vestfyn også planlagt sådan, at der fortsat kan køre trafik i et af de to spor, siger han.

    DSB oplyser til Ritzau, at man senere fredag vil melde ud, hvor meget længere rejsetiden bliver mellem landsdelene, og hvordan sporarbejdet får betydning af antallet af tog på strækningen.

    Sporarbejdet indebærer en gennemgribende renovering af hele sporets underlag mellem Odense og Fredericia samt udskiftning af sporskifter og sidespor, rensning af skærverne, afvanding og renovering af seks broer.

    I 2016 renoverer Banedanmark strækningen på Østfyn mellem Nyborg og Odense.

    /ritzau/