Gigant eftersøgning af spøgelsesfly forgæves: Signaler ikke fra MH370


    Efter forgæves at have gennemsøgt store områder af Det Indiske Ocean erkender en flådechef nu, at fire lydsignaler højst sandsynligt slet ikke kommer fra det forsvundne fly.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Lydsignalerne har dannet rammen om eftersøgningen af Malaysia Airlines-flyet, der forsvandt 8. marts på vej fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord.

    Nu formodes det i stedet, at lydene, der blev opsnappet i april, kommer fra en menneskeskabt genstand, der ikke har noget med Boeing 777-flyet at gøre.

    Det fortæller Michael Dean, der er vicedirektør for marineteknik ved den amerikanske flåde til CNN.

    LÆS OGSÅ: Ny bog støtter konspirationsteori: MH370 blev skudt ned
    Hvis signalerne stammede fra flyet, så ville det være fundet nu, fortæller han og bekræfter over for tv-stationen, at det er en generel opfattelse hos de lande, der er en del af den massive internationale eftersøgning.

    – Vores bedste teori er, at signalerne er noget lyd, der er produceret af skibet, fortæller han.

    Det kan også være elektronik fra andre hjælpemidler, der kan stå bag lydene, siger vicedirektøren.

    Michael Dean siger samtidig, at man ikke kan fuldstændig udelukke, at signalerne kommer fra flyets sorte bokse. Men i øjeblikket er der ikke noget bevis, der peger i den retning.

    Onsdag afsluttede Australien den første fase af eftersøgningen, og planen er nu at samarbejde med private firmaer omkring næste fase, der begynder om tidligst to måneder.

    Det vil nemlig tage tid at flytte udstyr hen til området, der dækker omkring 60.000 kvadratkilometer, fortæller Martin Dolan fra det australske center for transportsikkerhed ifølge CNN.

    FN’s agentur for civil flytrafik lovede tidligere i maj, at sporing af fly fremover vil blive forbedret, men luftfartsindustrien vil først handle på et princip om frivillighed.

    Nye teknologier som sporing af fly med satellitter, lagring af informationer af data fra flyets sorte bokse i clouds og andre teknologiske landevindinger er under overvejelse efter flyet fra Malaysia Airlines’ forsvinden.

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq