Ny bog støtter konspirationsteori: MH370 blev skudt ned


Arkivfoto


71 dage efter at passagerflyet MH370 fra Malaysia Airlines forsvandt, udkommer den første bog om flymysteriet, der har sat gang i spekulationer og konspirationer.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Bogen “Flight MH370 – the Mystery”, der udkommer mandag i Australien, giver dog heller ikke konkrete svar på, hvad der er sket med flyet, der havde 239 mennesker om bord.

Journalist og forfatter Nigel Cawthorne støtter dog en teori om, at flyet ved en fejl kan være blevet skudt ned under Thailands og USA’s fælles militærøvelse i Det Sydkinesiske Hav, skriver den australske avis The Age.

Derefter skulle eftersøgningen med vilje være blevet ledt i forkert retning, antyder han i bogen.

Cawthorne baserer blandt andet teorien på, at flyets kommunikationssystem blev slukket klokken 01:21, og samme tid så den newzealandske boreplatformsarbejder Mike McKay et brændende fly.

– Tænk hvis en deltager (i militærøvelsen, red.) skød passagerfly MH370 ned ved en fejl. Sådanne ting sker. Ingen ønsker et nyt Lockerbie, så de involverede har al mulig grund til at holde tæt om det, skriver han.

Han henviser til Pan Am-flyet, der i 1988 eksploderede over skotske Lockerbie, og hvor en teori er, at det skete for at hævne den amerikanske flådes nedskydning af et iransk passagerfly.

– Der er ikke blevet fundet vragdele i Det Indiske Ocean, hvilket i sig selv er mistænkeligt, skriver forfatteren videre, men slår fast, at der blot er tale om en teori.

Uanset hvad der skete, er det for tidligt med bog om flyets forsvinden, mener australske Irene Burrows, der har mistet sin søn og svigerdatter i ulykken.

– Ingen ved, hvad der er sket, så hvorfor ville nogen ønske at udgive en bog på dette stadie, spørger hun.

– Der er overhovedet ingen svar. Det er sønderlemmende for familierne, tilføjer hun over for The Age.

Der er dog flere bøger på vej om mysteriet. Snart er forlaget Penguin klar med en bog skrevet af Christine Negron, der tidligere har skrevet om flyulykker.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq