Advokater og journalister købte kokain hos hvide bude


    Københavns Politi er nu begyndt at kontakte personer i et kundekartotek fra to såkaldte “hvide bude”, som har bragt narko ud på baggrund af sms-ordre. Blandt kunderne er både journalister, advokater og generelt personer i højt placerede stillinger.

    – Det er ikke den typiske stofmisbruger fra Vesterbro, men derimod folk i høje stillinger, lyder det, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen til Ritzau.

    LÆS OGSÅ: Kokainkunder vil snart få besøg af politiet

    Flere kokainkunder har også selv meldt sig til politiet, da flere har brugt firmatelefonen til at bestille narko, og derfor frygter, at chefen får besked om ulovlighederne.

    Men selvom arbejdsgiveren ikke i første omgang får kendskab til medarbejderens kriminalitet, så kan en bøde for narko senere få arbejdsmæssige konsekvenser, oplyser politiet i et brev, som følger med bødeforlægget i posten.

    LÆS OGSÅ: Flere kokain-kunder har meldt sig selv til politiet

    – I tilfælde af køb af større mængder vil din sag blive afgjort i byretten, og disse afgørelser vil fremgå af din private straffeattest i to år og af din offentlige straffeattest i 10 år, skriver politiet til narkokunderne.

    – Desuden kan strafferetslige forhold som køb af hårde stoffer få konsekvenser for ansøgning om visum ved udenlandsrejser til for eksempel USA, står der i brevet underskrevet af Lau Thygesen.

    De to formodede kokainbude sidder varetægtsfængslet.

     

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq