Flere kokain-kunder har meldt sig selv til politiet


Siden Københavns Politi før jul fik fingre i kundekartoteket fra to såkaldte “hvide bude”, som har bragt narko ud, har flere kunder selv kontaktet politiet.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skriver Politiken.

Et par dage før juleferien anholdt Københavns Politi to personer, som ifølge politiet har leveret kokain og ecstasy til kunder, der først havde sendt dem en bestilling per sms til telefonnummeret 22910102.
LÆS OGSÅ: Kokainkunder vil snart få besøg af politiet
De to kokainbude sidder nu varetægtsfængslet, men formentlig får sagen konsekvenser for flere end dem.

Københavns Politi har identificeret cirka 200 kunder gennem overvågningen.

Politiet fortalte første gang om anholdelsen af de to leverandører kort før jul, og siden har flere af de formodede kunder henvendt sig til politiet på eget initiativ og tilbudt at komme ind til afhøring.

Og det har politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi en mulig forklaring på, skriver Politiken.

– Der kan være forskellige årsager, men nogle af dem, som selv har meldt sig til afhøring, har brugt deres arbejdstelefon til at bestille narkotika, så måske har de tænkt, at de gerne ville undgå, at vi kontaktede dem på deres arbejdsplads, siger han.

De kunder, som ikke har meldt sig selv, skal ikke føle sig for sikre. I starten af det nye år vil de blive kontaktet af politiet.

– Efter nytår tager vi stilling til, om vi skal sigte dem eller bare sende dem et bødeforlæg. Men vi mener, at vi har beviser nok til at straffe dem, siger Steffen Thaaning Steffensen til Politiken.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq