Politiet om forsvundne Filippa: Vores teori er at der er begået en forbrydelse


Politiet har afspærret et hus på Fladholtevej i Slagelse, hvor teknikere er ankommet og er trukket i dna-dragte.


Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har brugt natten på at lede efter den 13-årige Filippa.

Hun forsvandt lørdag, da hun var ved at dele aviser ud i Kirkerup mellem Sørbymagle og Fuglebjerg.

Politiet har modtaget op mod 600 henvendelser fra borgere, der har haft videooptagelser eller har meldt ind med oplysninger.

Alt det er politiets efterforskere er i gang med at undersøge.

– Vi ser på sagen med allerstørste alvor. Vi er faktisk meget bekymrede for Filippa, og arbejder nu ud fra en teori om, at der er begået en kriminel handling. Vi har natten over ledt i området med mere end 20 hunde og et stor antal efterforskere og betjente generelt. Vi har allerede gennemgået en lang række henvendelser og en stor mængde videomateriale, for at bl.a. kortlægge Filippas færden op til hendes forsvinden. Derudover arbejder vores efterforskere med vidneforklaringer, de tekniske spor og generel bred efterforskning, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har desuden fået assistance fra flere forskellige af politiets landsdækkende eksperter – bl.a. politihunde, it-specialister og NKC (Nationalt Kriminalteknisk Center).

Politiet er stadig interesseret i informationer om Filippas forsvinden. Selv små detaljer kan være vigtige, så tøv ikke med at ringe til politiet på 114, hvis du mener, at du har oplysninger, politiet kan bruge.

Politiet er og vil fortsat være meget synligt til stede i området, hvor hun forsvandt, med både politihunde, uniformerede betjente, civile betjente, droner mv.

– Vi er helt klar over, at der står mange klar til at hjælpe med at lede efter Filippa i nærområdet. Det er meget forståeligt. Men for nu beder vi borgerne om at give betjentene på stedet mest mulig ro og plads til at arbejde, og respektere vores afspærringer. Har man oplysninger eller spørgsmål må man som tidligere oplyst rette henvendelse til politiet på 114. Vi melder ud, så snart vi får brug for borgernes hjælp, slutter Kim Kliver.