57-årig dømt for at smugle hash til Norge i hestetransporter


Arkivfoto


En 57-årig mand fra Hirtshals er idømt to år og ni måneders fængsel for at have smuglet 275 kg hash til Norge i en hestetransporter.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har 26. januar 2023 ved en tilståelsessag i Retten i Hjørring fået en 57-årig mand fra Hirtshals idømt to år og ni måneders ubetinget fængsel for at have smuglet i alt 275 kg hash til Norge.

Den nu dømte har flere gange i en periode fra juli 2021 til juni 2022 smuglet hash til Norge via færgeoverfarten Hirtshals-Stavanger, hvor han kørte ombord med hash, som han havde gemt i en hestetransporter.

Dommen er en del af et større sagskompleks, hvor flere personer i øjeblikket sidder varetægtsfængslet, blandt andet sigtet for indsmugling og videresalg af store mængder hash.

I forbindelse med dommen har retten konfiskeret 100.000 kroner, et Rolex-ur og en guldbarre, som den 57-årige var i besiddelse af.

Specialanklager ved NSK, Morten Rasmussen, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et meget grundigt efterforskningsarbejde. Dommen afspejler, at myndighederne tager international narkokriminalitet meget alvorligt, men også at den dømte har valgt at tilstå sin rolle i sagen.”