Gravid drabsoffers lille dreng har det godt


Fredag flager Samsøvej Plejecenter i Holbæk på halv, og folk kom forbi med blomster for at mindes den 37-årige gravide kvinde, der torsdag brutalt blev fået ud af sin bil og dræbt med kniv.


Et barn, som stadig befandt sig i sin mors mave, da kvinden torsdag aften blev knivdræbt, har det efter omstændighederne godt, fortæller efterforskningsleder Kim Løvkvist fredag til Ekstra Bladet og TV 2.

Den 37-årige gravide kvinde blev torsdag aften klokken 23.10 angrebet af en yngre knivbevæbnet mand, da hun var steget ind i sin bil uden for hendes arbejdsplads, et plejecenter på Samsøvej i Holbæk.

Mens lægerne forgæves forsøgte at redde kvindens liv, efter at gerningsmanden havde stukket hende, så lykkedes det at forløse barnet, en lille dreng, levende.

– Meldingen er, at barnet har det godt efter omstændighederne. Det er en lille sårbar størrelse, siger Kim Løvkvist fredag aften til Ekstra Bladet.

Til TV 2 siger Kim Løvkvist om barnets tilstand:

– Det ser lovende ud.

Politiet har endnu ikke meldt noget ud om, hvilke teorier man har om et motiv til drabet. Dog har Kim Løvkvist ifølge TV 2 sagt, at politiet formoder, at der er en relation mellem gerningsmanden og offeret.

Den 37-årige kvinde har afghansk baggrund, mens gerningsmanden af politiet beskrives som en ung mand på 18-19 år med anden etnisk baggrund end dansk.

Overfaldet på kvinden blev overværet på nærmeste hold af en kollega, som forsøgte at hjælpe den 37-årige. Kollegaen ringede til politiet, som var fremme efter fem minutter og ydede livreddende førstehjælp.

Men det var for sent – eller også var kvindens skader for omfattende – til at redde hende. Men det ufødte barn ser altså ud til at overleve.

/ritzau/