Sydkorea: Nordkoreansk missilaffyring går igen galt


Nordkorea har torsdag gennemført, hvad Sydkorea betegner som endnu et mislykket forsøg på at affyre et kraftigt mellemdistancemissil.

Det oplyser Sydkoreas militær ifølge Reuters og AFP.

Like localeyes.dk på Facebook

Missilet ville i teorien være i stand til at ramme blandt andet Japan, Sydkorea og amerikanske militærbaser på Guam i Stillehavet.

Det er anden gang inden for en uge, at Nordkorea forsøger at sende et missil afsted uden held. Missiler, der ifølge eksperter på sigt kan bruges til at fremføre atomsprænghoveder.

Denne gang blev missilet af typen Musudan forsøgt affyret kort tid, efter at USA og Sydkorea i Washington er blevet enige om at styrke den fælles indsats mod Nordkoreas mulighed for at udvikle sit atomprogram.

Missilet eksploderede ifølge Sydkorea formentlig kort efter affyring klokken 6.30 torsdag morgen lokal tid.

Det er ottende gang inden for syv måneder, at Nordkorea tester denne type missil. Kun én gang har affyringen været succesfuld.

Dengang fløj missilet cirka 400 kilometer ud i Det Japanske Hav og blev hyldet af Nordkoreas leder, Kim Jong-un, som et bevis på landets evne til at ramme amerikanske baser i Stillehavet.

Den forrige test lørdag i sidste uge førte til fordømmelse fra FN’s Sikkerhedsråd.

Nordkorea er i forvejen underlagt stramme sanktioner på grund af landets atomprogram og prøveaffyringer af missiler.

De internationale sanktioner mod Nordkorea blev skærpet tidligere i år, efter at Nordkorea også har prøvesprængt to nukleare bomber. Senest 9. september.

USA og Sydkorea er ved at etablere et missilskjold, der skal kunne forhindre et direkte angreb fra Nordkorea på nabolandet.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede, har modsat sig de de to landes beslutning.

/ritzau/